Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Freimanis Tallinā saplosa VEF

© f64

Sestdien VTB Vienotās Basketbola līgas spēlē Rīgas VEF izbraukumā ar rezultātu 83:88 atzina Tallinas "Kalev/Cramo" pārākumu. Rīdzinieku rindās Džeralds Robinsons iemeta 30 punktus, bet uzvarētājiem latviešu uzbrucējs Rolands Freimanis izcēlās ar 32 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām.

Pamata piecinieki

Kalev/Cramo: Mačado, Singlers, Arbets, Freimanis, Elegars.

Rīgas VEF: Lauerijs, Robinsons, Timma, Mejeris, Fals.

VEF debitants Lauerijs iesaistījās spēlē uzreiz no mača sākuma un darīja to agresīvi, taču pēc trīsarpus minūtēm tika nomainīts. Abas komandas uzbruka daudz un ātri, līdz ar to arī rezultāts abām komandām auga pietiekami ātri. Bamba Fals savā iepriekšējā dzīvesvietā Tallinā atgriezās, pirmās ceturtdaļas vidū ar iespaidīgu „danku” pēc Jakoviča piespēles. Bijušais VEF spēka uzbrucējs Rolands Freimanis labi iesāka maču „Kalev/Cramo” sastāvā, gūstot sešus punktus ceturtdaļā. Trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām mačā pirmo reizi iesaistījās arī otrs latvietis Šķēle, minūti vēlāk pirmo reizi šodien priecējot savus līdzjutējus ar elegantu caurgājienu. Kamēr rīdzinieku rindās līderis vēl tika meklēts, „Kalev/Cramo” sastāvā tāds parādījās uzreiz – Īdžejs Singlers iemeta 11 punktus ceturtdaļā, ļaujot mājiniekiem pēc desmit minūtēm atrasties vadībā ar 25:16.

Otro ceturksni VEF iesāka ar Timmas diviem, Robinsona diviem un Jakoviča četriem punktiem pēc kārtas, kas ļāva pietuvoties līdz minimumam (24:25). Divarpus minūtes pēc sākuma Fals ar triecienu no augšas izvirzīja vadībā rīdziniekus, bet Robinsons nākamajā uzbrukumā ar trejaci panāca jau plus četri (29:25). VEF izrāvienu 13:0 apstādināja Freimanis, ar trīspunktnieku trīs minūtes pēc ceturtdaļas sākuma gūstot pirmos punktus mājiniekiem. Rīdzinieki gan turpināja priecēt līdzjutēju acis ar ātriem uzbrukumiem, precīziem trīspunktu metieniem un efektīgām epizodēm, turoties vadībā līdz pat puslaika izskaņai – 46:35.

Lai gan otrā puslaika pirmās pāris minūtes VEFiešiem pagāja nedaudz kūtri, rīdzinieki turpināja ar Robinsona „danku”, trijnieku pēc elegantas Lauerija piespēles aiz muguras un paša Lauerija trejaci. „Kalev” komandu uz priekšu „vilka” Freimanis, gan esot bīstams spēlē ar muguru pret grozu, gan izcīnot otrās uzbrukumu iespējas, gan trāpot no distances. Trešās ceturtdaļas izskaņā pēc Šķēles piespēles pusātrajā uzbrukumā Kēduss ar trijnieku panāca vairs tikai četru punktu starpību (61:57). VEF atbildi parādā nepalika, un līdz ar ceturtdaļas beigu sirēnu Robinsons atjaunoja desmit punktu pārsvaru – 68:58.

Jau pēdējās ceturtdaļas sākumā Freimanis noformēja sev „double-double” (uz to brīdi 20+10), bet brīdi vēlāk iemeta ar vēl pieciem punktiem pēc kārtas, pietuvinot „Kalev” atkal līdz trīs punktiem (65:68). Freimanis turpināja plosīties, turot mājiniekus vien dažu punktu attālumā, bet brazīliešu izcelsmes amerikānis Mačado bija tas, kurš piecas minūtes pirms beigām ar pieciem punktiem pēc kārtas panāca neizšķirtu (73:73). Mejera soda metieni un Jakoviča elegantās piespēles pārvēršana divos punktos no apakšas Robinsona izpildījumā ļāva atgūt četru punktu pārsvaru, bet Freimanis turpināja krāt punktus un ļaut savai komandai saglabāt cerību. Pusotru minūti pirms beigām Singlers ar trijnieku panāca Tallinas vadību (80:79), Fals atbildēja ar kārtējo „danku”, bet, sākoties pēdējai minūtei, Freimanis ar 2+1 gājienu atjaunoja mājinieku vadību. 17,8 sekundes pirms beigām Kēduss no apakšas panāca 85:83 mājiniekiem un pēdējā uzbrukuma tiesības piederēja VEF. Auta izspēlē Jakovičs un Robinsons kļūdījās, sekoja noteikumu pārkāpums, un VEF piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 85:88.

VTB Vienotā Basketbola līga

Kalev/Cramo – Rīgas VEF 88:83 (25:16, 10:30, 23:22, 30:17)

Kalev: Freimanis 32, Singlers 22, Mačado 15, Kēduss 7, Elegars 6, Arbets 2, Šķēle 2, Haliks 2.

VEF: Robinsons 30, Fals 18, Lauerijs 9, Timma 9, Mejeris 6, A.Bērziņš 6, Jakovičs 4, Zaķis 2, Strēlnieks 1, J.Bērziņš.

Rolands Freimanis aizvadīja rezultatīvāko spēli sezonā, "Kalev" labā gūstot 32 punktus (2p. 7/10, 3p. 4/6, s.m. 6/9), izcīnot 13 atlēkušās bumbas (četras no tām uzbrukumā), izprovocējot sešas piezīmes, pārtverot trīs bumbas, atdodot vienu rezultatīvu piespēli, kā arī pieļaujot vienu kļūdu un saņemot vienu piezīmi. Rolandam efektivitātes koeficients +40.

Armands Šķēle uzvarētāju sastāvā 14 ar pusi minūtēs guva divus punktus (2p. 1/4, 3p. 0/1), atdeva trīs rezultatīvas piespēles, izcīnīja vienu bumbu, pārtvēra divas bumbas, izprovocēja divas piezīmes, pats saņēma divas piezīmes un pieļāva divas kļūdas.