Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Ķēniņš un "Canucks" pārspēj "Blues"

© scanpix

Nacionālajā hokeja līgā vēl vienu soli tuvāk „play-off” spērusi Vankūveras „Canucks”, kura šonakt ar Ronaldu Ķēniņu sastāvā pārspēja Sentluisas „Blues” (4:1), savukārt Bufalo „Sabres” bez Zemgus Girgensona ierindā apspēlēja Arizonas „Coyotes” un guva sezonas 50. punktu.

Ronalds Ķēniņš šodienas mačā Sentluisā laukumā pavadīja 14:37 minūtes, kuru laikā pielietoja trīs spēka paņēmienus un vienu reizi bloķēja pretinieku metienu. Ķēniņš spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu, metienus pa vārtiem neizdarīja un punktus neguva septītajā spēlē pēc kārtas. Sezonas 25 mačos viņam trīs vārti un astoņas rezultatīvas piespēles.

„Canucks” izvirzījās vadībā otrā perioda sākumā, taču pieredzējušais čehu aizsargs Zbiņeks Mihaleks, kurš sezonu uzsāka Arizonā, rezultātu izlīdzināja. Tie gan izrādījās pēdējie vārti, kurus „Blues” spēja šajā mačā gūt, bet „Canucks” ar Nika Bonino palīdzību ātri atguva vadību. Trešajā periodā Radims Vrbata panāca jau 3:1, bet Aleksandra Barova iemestā ripa tukšajos vārtos galīgi izdzēsa jautājumu par mača uzvarētāju (4:1).

Divus punktus (1+1) guvušais Vrbata tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, bet Vankūveras vārtsargs Edijs Laks atvairīja 23 no24 „Blues” metieniem. „Canucks” šobrīd ir 93 punkti un otrā vieta Klusā okeāna divīzijā, taču uzvaru šonakt guva arī tuvākā sekotāja Kalgari „Flames”, ar 5:3 pārspējot „Stars”. Savukārt Losandželosas „Kings”, kura šobrīd Rietumos ir pirmā aiz „play-off” strīpas, zaudēja Čikāgai ar 1:4 un nu no „Canucks” atpaliek par pieciem punktiem.

Tampabejas „Lightning” ar Benu Bišopu vārtos pārspēja Monreālas „Canadiens” (5:3), garantējot sev vietu izslēgšanas spēlēs, kamēr līgas pastarīšu galā maču aizvadīja Bufalo un Arizonas komandas. Teda Nolana vadītā „Sabres”, kurai joprojām nevar palīdzēt traumu guvušais Zemgus Girgensons, ielaida vārtus jau 77. spēles sekundē, taču turpinājumā atstāja „Coyotes” sausā. Andrejs Mesārošs guva divus vārtus Bufalo, bet ar 1+1 izcēlās Braiens Džionta, ļaujot svinēt uzvaru ar 4:1.„Sabres” sasniegusi 50 punktu robežu, taču joprojām ir pēdējā vietā līgā. „Coyotes” ir 54 punkti un regulārajā sezonā atlikušas piecas spēles, kamēr „Sabres” paredzēti vēl seši mači.

Šonakt tika aizvadītas sešas NHL spēles, un interesanti, ka tikai vienā no tām uzvaru svinēja mājinieki, bet četras no spēlēm noslēdzās ar rezultātu 4:1.