Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Arī Igaunija nosauc galīgo sastāvu Eiropas čempionāta finālturnīram

Igaunijas izlases un Kauņas "Žalgira" uzbrucējs Sīms Sanders Vene © AFP/Scanpix

2015. gada Eiropas basketbola čempionāta finālturnīrs tuvojas arvien straujāk, un izlases turpina cita pēc citas nosaukt galīgos sastāvus. Savu divpadsmitnieku atklājuši arī Igaunijas un Izraēlas komandu galvenie treneri.

Igaunijas izlases rindās līdz šodienai bija palikuši 13 kandidāti, un kā pēdējais atskaitīts 24 gadus vecais Tallinas "Kalev"/"Cramo" aizsargs Martins Dorbeks. "Viņš aizvadīja ļoti labu vasaru. Tā bija ļoti sarežģīta izvēle, taču tā bija jāizdara," sacīja Igaunijas izlases galvenais treneris Tīts Soks.

"Izšķīrāmies par labu pieredzei," Soks turpināja, komentējot Dorbeka atskaitīšanu. "Martins ir ļoti labs spēlētājs, kuram priekšā aizraujoša sezonu VTB līgā, un noteikti turpināsim vērot viņa sniegumu." Pats Dorbeks sacīja, ka nav pārāk vīlies: "Varēju līdz pēdējam brīdim trenēties kopā ar izlasi, un tā jebkurā gadījumā bija pozitīva pieredze."

Igaunijas izlasei šovakar Pērnavā paredzēta preses konference un autogrāfu sesija. Pirmo spēli finālturnīrā Rīgā igauņi aizvadīs sestdien pret Čehiju, bet ar Latviju tiksies grupu turnīra pēdējā kārtā 10. septembrī.

Sastāvu nosauca arī Izraēlas basketbola izlase, kuras rindās būs tikai divi leģionāri – NBA kluba Sakramento "Kings" uzbrucējs Omārs Kaspi un Belgradas "Crvena Zvezda" saspēles vadītājs Gals Mekels. Izraēla spēlēs Monpeljē grupā kopā ar Krieviju, Bosniju un Hercegovinu, Franciju, Somiju un Poliju.