Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Sports

"Neftekhimik" negrasās atlaist ne Pujacu, ne kādu citu leģionāru

KHL klubs Nižņekamskas "Neftekhimik" šobrīd savā sezonas pieteikumā iekļāvis astoņus leģionārus, to vidū arī Latvijas izlases aizsargu Georgiju Pujacu. Lai arī vairāk par pieciem leģionāriem vienā mačā pieteikt nevar, komandas galvenais treneris apliecinājis, ka nevienu atbrīvot negrasās.

 
"Ko gan lai šādā situācija izdara? Ja reiz iekritām, tad iekritām," Krievijas medijam "R-Sport" izteicies "Neftekhimik" galvenais treneris Vladimirs Krikunovs, vērtējot KHL lēmumu apstiprināt Baltkrievijas un Kazahstānas hokejistus kā leģionārus, lai arī iepriekš viņiem bija izņēmuma statuss un lai arī komandas bija nokomplektējušas sastāvu jau pirms šī lēmuma galīgā apstiprinājuma.

"Mūsu valstī var notikt visvisādas lietas, jebkurā mirklī spēkā var stāties jebkāds likums," turpināja Krikunovs. "Mums atliek tikai piemēroties. No mūsu leģionāriem, tai skaitā baltkrieviem, mēs netaisāmies atteikties. Labi, ka nolēmām paturēt viņus kaut vai sezonas pieteikumā. Kāda starpība, cik viņu tur ir? Kaut vai desmit, bet vietu atradīsim."

"Neftekhmik" sastāvā šobrīd ir astoņi leģionāri, ieskaitot Latvijas hokejistu Georgiju Pujacu, kurš gan leģionāru ierobežojuma dēļ šosezon piedalījies tikai četrās spēlēs un atzīmējies ar vienu rezultatīvu piespēli. Turklāt "Neftekhimik" nupat kā piesaistījusi vēl vienu ārzemju spēlētāju - Baltkrievijas vārtsargu Vitāliju Kovaļu, kurš aizvietos smagu traumu guvušo somu Villi Kolplanenu.

"Šobrīd spēlētāju tirgū gluži vienkārši nav tāda līmeņa krievu vārtsargu, tāpēc paņēmām Kovaļu," skaidroja Krikunovs. "Ko citu mums atlika darīt? Kas attiecas uz amerikāni Denu Sekstonu (arī savainoto spēlētāju sarakstā - aut.p.), tad viņam drīz vajadzētu atlidot un pievienoties komandai. Kad sāks trenēties, tad arī sapratīsim situāciju. Taču netaisāmies atteikties ne no viņa, ne no kāda cita mūsu leģionāra."

 

"Neftekhimik" pēc sezonas pirmajām 13 spēlēm ieņem sesto vietu Austrumu konferencē ar izcīnītiem 20 punktiem. Krikunova vadītā komanda gan zaudējusi trīs spēles no pēdējām četrām, bet Pujacs pēdējoreiz laukumā izgāja vakar, kad "Neftekhimik" ar 0:1 zaudēja "Vityaz". Nākamā spēlē paredzēta rītdien, kad "Neftekhimik" tiksies ar Mārtiņu Karsumu un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dynamo".