Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Ķēniņš nosūtīts uz AHL klubu Jutikas "Comets"

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" ģenerālmenedžeris Džims Benings vakar paziņoja, ka latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš tiek nosūtīts uz Amerikas hokeja līgas (AHL) klubu Jutikas "Comets".

Vancitybuzz.com apskatnieks Robs Viljamss: "Ķēniņam bija iespaidīga debijas sezona NHL, 30 spēlēs viņš guva 12 punktus un veica spēka paņēmienus pret ikvienu, kurš kustējās. Taču pēc pagājušās sezonas plosīšanās, tagad pārbaudes mačos viņa spēle bija pabāla. Starpsezonā noslēgtais vienvirziena kontrakts Ķēniņam lika justies pārāk komfortabli. Tagad ar šo pazemināšanu klubs viņam nosūtījis spēcīgu mesidžu."

Starpsezonas pārbaudēs Ronalds Ķēniņš (24) piedalījās piecās spēlēs, laukumā bija vidēji 12:34 minūtes, kopumā izpildīja 7 metienus un ieguva sliktāko lietderības koeficientu komandā (-5).

Kā jau ziņots, jūnijā Ķēniņš ar "Canucks" noslēdza vienvirziena līgumu uz vienu sezonu (alga - 575 000 ASV dolāri). Kanādas kluba ģenerālmenedžeris toreiz norādīja, ka pagājušajā sezonā šis spēlētājs apliecinājis gatavību pilnvērtīgai lomai NHL.

Aizvadītajā sezonā latviešu uzbrucējs spēlēja gan "Canucks" komandā, gan Jutikas "Comets" rindās Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionātā. NHL regulārajā čempionātā Ķēniņš piedalījās 30 mačos, gūstot četrus vārtus un atdodot astoņas rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā viņš piecās spēlēs guva vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. "Comets" sastāvā Ķēniņš 36 mačos guva piecus vārtus un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja 23 soda minūtes.

 
 
 

Izmantotie resursi: