Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Sports

Divi zelti un divi sudrabi. Latvija lepojas ar paralimpiskajiem sportistiem

Aigars Apinis kopā ar treneri Aldi Šūpulnieku Pasaules čempionātā vieglatlētikā - zelta medaļa un pasaules rekords diska mešanā © Juris Bērziņš - Soms

Latvija lepojas ar trim paralimpiskajiem sportistiem - Aigaru Apini, Edgaru Bergu un Dmitriju Silovu, kuri izcīnījuši medaļas Pasaules čempionātā vieglatlētikā, kā arī Poļinu Rožkovu, kura ieguvusi zelta medaļu Pasaules čempionātā ratiņpaukošanā.

Svētdien pasaules čempionātā vieglatlētikā Katarā Latvijas paralimpietis Aigars Apinis, pārspējot iepriekšējo pasaules rekordu, ieguva zelta medaļu diska mešanā. Viņš disku raidīja 21,44 metru tālumā. Šīs sacensības, kas notiek Latvijas sportistiem un rudenim neierasti karstajā laikā Kataras pilsētā Dohā, ir pēdējās svarīgākās sacīkstes pirms nākamā gada vasaras paralimpiskajām spēlēm Riodežaneiro. Apinis startēja F52 medicīnas grupā un disku raidīja 21,44 metru tālumā, kas ir jauns pasaules rekords. Otro vietu ieguva poļu sportists Roberts Jahimovičs, raidot disku 17,33 metrus tālu, bet trešajā vietā – horvāts Velimirs Sandors (rezultāts 16,95 metri). Taču panākumus Latvijai šajās dienās kaldinājis ne tikai Aigars Apinis. Sudraba medaļu pasaules čempionātā izcīnījis arī lodes grūdējs Edgars Bergs. Savukārt sportists Dmitrijs Silovs izcīnījis ne tikai sudraba medaļu šķēpmešanā, bet arī uzstādījis Eiropas rekordu, aizmetot šķēpu 50,48 metru tālumā. Dmitriju pārspēja vien ķīniešu sportists Sjuelun Čžan, raidot šķēpu 51,26 metrus. Arī trešajā vietā ierindojās Ķīnas sportists. Ceturto vietu čempionātā ieguva Diāna Dadzīte, aizgrūžot lodi 6,89 metru tālumā. Diānai šīs ir pirmās šāda veida sacensības. Ievērojamus sasniegumus guvusi arī Latvijas ratiņpaukotāja Poļina Rožkova, kura sestdien atgriezusies no pasaules čempionāta ratiņpaukošanā Parīzē. Viņa izcīnīja pirmo zeltu ratiņpaukošanā Latvijai vēsturē. Ar rezultātu 15:12 sportiste pārspēja Ķīnas sportisti.