Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Melbārdis noslīd uz ceturto vietu, vācieši aizbēg tālāk

© Scanpix

Īglsas trasē Austrijā šodien turpinās pasaules čempionāts bobslejā. Pēc divnieku sacensību trešā brauciena Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens atkāpušies uz ceturto vietu, bet līderi ir Vācijas sportisti, savukārt labāko trijnieku noslēdz Šveices ekipāža.

Vakar sacensību pirmajā braucienā Oskars Melbārdis unDaumants Dreiškens trasi spēja veikt 51,54 sekundēs, kas bija jauns trases rekords. Otrajā braucienā vadību pārņēma divas vāciešu ekipāžas, un par līderiem kļuva Johaness Lohners un Džošua Blūms. Pēc pirmās dienas Melbārdis ierindojās trešajā vietā, Uģis Žaļims un Intars Dambis bija dalītā 13. pozīcijā, bet Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis - 18.

Trešo dienu ar labu braucienu bez kļūdām atklāja Lohners, bet viņam spēcīgi atbildēja Frančesko Frīdrihs un Torstens Margiss. Trasē pat Frīdriham bija kļūdas, taču trases beigu daļā vācieši uzrādīja lielisku ātrumu, sasniedza trases rekordu (51,32) un atguva 15 sekundes simtdaļas. Turpinājumā Melbārdis aizvadīja labu braucienu, taču nevarēja lepoties ar lielu ātrumu, kas vēlāk nozīmēja arī atkāpšanos uz ceturto vietu.

Žaļims un Dambis no otrā desmitnieka braucējiem izcēlās ar itin labu startu (5,09), brauciens nebija nevainojams, un summā mūsējie noslīdēja uz 15. pozīciju. Ķibermanis un Miknis uzrādīja labu starta laiku (5,06), kas bija dalīts otrais rezultāts ar Melbārdi un Dreiškenu. Arī brauciens šoreiz bija labāks nekā pirmajā dienā veiktie, tomēr tas neļāva pakāpties uz augšu, jo vēlāk ar veiksmīgu braucienu izcēlās briti. Noslēdzošie ceturtie braucieni sāksies pulksten 12:30.

Nākamajā nedēļas nogalē pasaules čempionātā par godalgām cīnīsies skeletonisti un skeletonistes, kā arī bobsleja četrinieka ekipāžas. Vēl pēc nedēļas Kēnigzē trasē Vācijā risināsies Pasaules kausa pēdējais, astotais posms.