Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Valstsvienība: uz Rīgu bez Freimaņa un Vecvagara

© F64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība, turpinot gatavoties olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, treniņspēlē Liepājā vēlreiz pieveica Tunisijas izlasi.

Pēdējās divas pārbaudes spēles notiks “Arēnā Rīga”: pirmdien, 27.jūnijā plkst.20 ar Jaunzēlandes izlasi un otrdien, 28.jūnijā plkst.20 ar Irānu. Biļetes var iegādāties “Biļešu servisa” tirdzniecības vietās. Visas četras komandas komandas gatavojas olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, kas 4.jūlijā latviešiem sāksies Belgradā, tunisiešiem un irāņiem - Turīnā, bet Jaunzēlandes izlase 5.jūlijā sāks cīņu Manilā.

Valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis norāda: “Šodien spēlējām četras atsevišķas ceturtdaļas, katru sākot no 0:0. Pirmajā un trešajā uzvarējām ar 24:9 un 20:19, otrajā un ceturtajā zaudējām ar 21:22 un 18:22. Summā iznāca 83:72, bet tas, protams, nav galvenais.

Izmantojām plašu rotāciju, dodot iespēju vairāk spēlēt tiem, ar kuru gatavību patlaban bija vairāk jautājumu. Vispār nespēlēja Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš, Jānis Timma un Jānis Strēlnieks.

Pēc spēles un garām diskusijām treneru kolektīvā nācās pieņemt ļoti grūtu lēmumu - pagaidām darbu ar komandu neturpinās Rolands Freimanis un Kaspars Vecvagars. Personīgi saku lielu paldies abiem par profesionālo attieksmi un lielo vēlēšanos pārstāvēt savu valsti. Diemžēl esam spiesti sīsināt kandidātu sarakstu, izvērtējot spēlētāju pašreizējo kondīciju un iederību komandas spēles stilā. Ceru, Rolands un Kaspars nākamsezon pierādīs, ka esam kļūdījušies, un nākamvasar atgūs vietu valstsvienībā.

Patlaban ierindā palikuši 14 spēlētāji, bet joprojām nav skaidrības par Jāņa Strēlnieka iespējām piedalīties pārbaudes spēlēs ar Jaunzēlandi un Irānu. “

Otrajā spēlē ar Tunisijas komandu Latvijas komandā spēlēja un punktus guva: Kaspars Vecvagars 7, Ingus Jakovičs 1, Jānis Bērziņš 6 (8 atl.), Ojārs Siliņš 11, Rolands Fremanis 4 (6 atl.); Mareks Mejeris 3, Jānis Blūms 8, Rolands Šmits 4, Aigars Šķēle 11, Žanis Peiners 11, Anžejs Pasečniks 6, Mārtiņš Meiers 11.