Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Bukarts rezultatīvs pirmajā NHL pārbaudē

© Scanpix

Savu pirmo NHL pārbaudes spēli Floridas „Panthers” sastāvā aizvadījis Rihards Bukarts, ar rezultatīvu piespēli palīdzot vienīgo vārtu guvumā pret „Predators”. Tikmēr Kristers Gudļevskis „Lightning” vārtos atvairīja 21 no 23 metieniem nospēlētajās 30 minūtes.

„Panthers” un „Predators” šonakt aizvadīja dubultmaču, proti, divās dažādās spēlēs satikās divi komandu sastāvi, kas ļāva treneriem vienā dienā praksē izmēģināt daudz lielāku hokejistu loku. 20 gadus vecais Rihards Bukartsbija iekļauts „Panthers” trešajā maiņā otrajā spēlē un aizvadīja savu pirmo NHL līmeņa pārbaudes spēli karjerā.

Nešvila šajā mačā jau līdz 13. minūtei izvirzījās vadībā 2:0, bet otrā perioda izskaņā „Panthers” vienus vārtus atguva. 38. minūtē pa vārtiem meta Bukarts, un, lai arī ripa sākotnēji vārtus nesasniedza, pirmais pie tās bija viņa partneris Pols Tompsons, kurš guva vārtus. Savukārt Bukartam tika ieskaitīta rezultatīva piespēle.

Tie izrādījās šī mača pēdējie vārti, un „Predators” tā arī uzvarēja ar 2:1. Bukarts kopumā nospēlēja 12:24 minūtes, vairāk nekā divas minūtes spēlēja arī vairākumā, bet statistikā fiksētus metienus pa vārtiem neizdarīja. Bukarts, kuram noslēgts vienas sezonas līgums ar „Panthers” AHL fārmklubu „Thunderbirds”, šajā mačā ieguva neitrālu lietderības koeficientu.

Iespēju „Lightning” vārtos šonakt sagaidīja Kristers Gudļevskis, kurš devās sākumsastāvā, taču jau pirms mača treneri bija lēmuši spēles otro pusi uzticēt otram vārtsargam Edamam Vilkoksam. Spēlē pret Karolīnas „Hurricanes” Gudļevskis sev atvēlētajās 30 minūtēs atvairīja 21 no 23 pretinieku metieniem, kamēr Vilkokss spēles otrajā pusstundā tika galā ar 14 metieniem no 15, bet „Lightning” zaudēja ar 2:3.

„Lightning” nominālie galvenās komandas vārtsargi Andrejs Vasiļevskis un Bens Bišops piedalījās Pasaules kausā, līdz ar to treniņnometnes sākumā nepiedalās, bet drīzumā iesaistīsies komandas treniņos. „Lightning” nākamais mačs pēc divām dienām pret „Panthers”.

Savukārt otro maču divās dienās aizvadīja Zemgus Girgensons Bufalo „Sabres” sastāvā. Vakar pirmajā pārbaudes spēlē viņš bija guvis komandas vienīgos vārtus, bet šonakt pret Otavas „Senators” ieguva sliktāko lietderības koeficientu komandā (mīnus divi). Girgensons mačā piedalījās ar kapteiņa asistenta uzšuvi uz krekla un nospēlēja 21:29 minūtes. Viņš daudz spēlēja gan mazākumā, gan vairākumā, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, vienreiz pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja 35% iemetienu un trešajā periodā izcēlās ar efektīvu piespēli jaunajam partnerim Nikolasam Baptisten, kurš brīvo izgājienu gan neprata izmantot, metot pāri.

„Sabres” mača gaitā divreiz nonāca iedzinējos, taču abas reizes atspēlējās, kad vārtus guva Baptiste un Dereks Grants. Savukārt papildlaikā pēc abu piesaukto hokejistu piespēlēm uzvaras vārtus guva Džeiks Makeibs. 26 gadus vecais Grants, kuram ir 40 NHL spēļu pieredze, šonakt izcēlās ar trim rezultativitātes punktiem (1+2).

Tikmēr „Penguins” pārbaudes spēles sastāvā nebija Teodora Bļugera, bet komanda ar 2:4 piekāpās „Red Wings”. Savukārt „Sharks” pārbaudes spēles pieteikumā pret „Canucks” nebija iekļauts Ņikita Jevpalovs.

Latvijas hokejistu pārstāvēto NHL klubu nākamās pārbaudes spēles

Datums Laiks Spēle
29.09 3:30 Blackhawks - Penguins (Bļugers)
30.09 2:00 Maple Leafs - Sabres (Girgensons)
30.09 2:30 Lightning (Gudļevskis) - Panthers (Bukarts)
01.10 2:00 Sabres (Girgensons) - Maple Leafs
01.10 2:00 Penguins (Bļugers) - Blackhawks
01.10 2:30 Hurricanes - Lightning (Gudļevskis)