Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" uzvar "Atlant" un pakāpjas uz septīto vietu konferencē

© F64

Kontinentālajā hokeja līgā pie vērtīgiem trim punktiem tika Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā uzvarēja Mitišču "Atlant" (3:1), kas ir tiešā konkurente cīņā par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā. Pa vārtiem "Dinamo" labā guva Miks Indrašis, Čejs Genovejs un Gints Meija. Roberts "Jekimovs" viesu sastāvā netika pieteikts.

Spēli aktīvāk sāka viesi, kas vairāk kontrolēja ripu un jau sestajā minūtē iniciatīvu pārvērta vārtu guvumā. No vārtu priekšas trāpot augšējā stūrī, savus astotos vārtus šosezon guva Mitišču "Atlant" rezultatīvākais vīrs Sergejs Šmeļovs (1:0). Trešdaļas turpinājumā dinamieši divreiz bija spiesti spēlēt mazākumā, taču spēle nevienādos sastāvos nesagādāja nekādas problēmas.

Pēc nesekmīgās pirmās trešdaļas Rīgas "Dinamo" otrajā periodā vajadzēja tikai 76 sekundes, lai panāktu izlīdzinājumu. Savus 12. vārtus sezonā guva Miks Indrašis, kurš pēc Laura Dārziņa piespēles tika galā ar sedzēju un pārspēja arī Ati Engrēnu (1:1). 34. minūtē par uzbrukumu galvas rajonā līdz mača beigām tika noraidīts Māris Bičevskis, kurš papildus nometa cimdus un izkāvās ar Albertu Jaruļinu. Piecu minūšu mazākumu "Dinamo" izturēja un trešdaļas beigās jau pati nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā.

Izšķirošie vārti tika gūti spēles 51. minūtē, kad Čejs Genovejs ar tālu metienu no distances pārspēja Engrēnu. Somu vārtsargs izvirda dusmās, jo uzskatīja, ka viņu vārtsarga laukumā neatļauti kavējis Roberts Bukarts, taču tiesneši pēc video skatīšanas tomēr nolēma ieskaitīt strīdīgo vārtu guvumu (2:1). Spēles izskaņā abi galvenie treneri pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, "Atlant" arī noņēma vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet punktu mačam priekšpēdējā sekundē pielika Gints Meija, kurš raidīja ripu tukšos vārtos (3:1).

Abas komandas šosezon savā starpā jau bija trīsreiz tikušās. Pirmajā mačā Rīgas "Dinamo" savā laukumā uzvarēja ar 4:2, pēc tam Mitišču "Atlant" mājās izdevās revanšēties (4:1), savukārt otrajā izbraukuma spēlē "Dinamo" izdevās uzvarēt ar 3:2.

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs jau parīt, kad uzņems vienu no tiešajām konkurentēm Zagrebas "Medveščak". Pēcāk gaidāmas vēl trīs mājas spēles – pret Bratislavas "Slovan", Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Čeļabinskas "Traktor".