Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Norvēģijas uzbrucējs: "Latvija spēlēja netīru hokeju"

© VIDAR LANGELAND

Pēc pārbaudes spēlēm hokejā pret Latvijas izlasi Norvēģijas izlases pārstāvji Kens Andrē Ūlimbs un Niklass Roests vietējos medijos kritiski izteikušies par Aleksandra Beļavska vadītās komandas spēles stilu.

"Viņi (Latvijas izlases hokejisti) spēlēja netīri, un es nesaprotu kāpēc. Spēlēt asi ir pavisam cita lieta, tā ir godīga cīņa. Bet šajās spēlēs bija daudz bakstīšanas ar nūju un citu netīru paņēmienu. Tā nu viņi spēlēja," ne pārāk priecīgi pēc spēles atzina Norvēģijas izlases uzbrucējs Kens Andrē Ūlimbs, kurš Latvijas sagraušanā palīdzēja ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Vācijas kluba "Dusseldorf" uzbrucējs atzina, ka organizētības ziņā viņam pārbaudes spēle Bergenā patikušas un noteikti sagādājušas Norvēģijas izlasei labu garastāvokli, tiesa, viņš uzsvēra, ka vienīgais šī garastāvokļa bojātājs bija Latvijas izlases spēle laukumā.

Pēc pirmās spēles, kurā Norvēģija uzvarēja 2:1, neko daudz neatšķīrās arī Ūlimba partneraNiklasa Roesta viedoklis: "Mačs bija kā tāds labs sitiens. Laba atmosfēra un noskaņojums. Latvijas izlase bija visai rupja, spēlēja nežēlīgi. Neesam tie, kuri piekopj šādu spēles stilu, bet izskatās, ka tieši tāds notiks. Vismaz skatītājiem būs interesanti."

Savukārt Norvēģijas izlases treneris Rojs Johansens pēc pirmās spēles novērtēja sava vārtsarga un Edgara Masaļska sniegumu: "Abi vārtsargi parādīja cienījamu spēli. Latvija ir komanda, ar kuru grūti spēkoties. Mēs tā īsti neiegājām spēlē, turklāt pamazām pieeaug spiediens no tribīnēm - tur bija daudzi latvieši, un vietējie arī centās neatpalikt."

"Latvija spēlēja visai asi, taču mani puiši spēj pierādi sevi, kad tērpušies Norvēģijas krāsās. Jā, spēle kļuva nedaudz nedisciplinēta, taču tas arī viss," sacīja Johansens pēc pirmās spēles. Savukārt pēc otrā mača Johansens norādīja, ka izdevusies spēle vārtu priekšā: "Jau iepriekš runājām, ka vajag drošāk doties vārtu virzienā, un šoreiz tas izdevās pilnībā."

Pasaules čempionātā Latvija un Norvēģija spēlēs dažādās grupās, taču iespējama satikšanās izslēgšanas spēlēs. Jāpiezīmē, ka divās spēlēs Bergenā Latvijas izlase kopā nopelnīja 74 soda minūtes, bet Kaspars Daugaviņš otrajā mačā tika noraidīts līdz spēles beigām.