Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Krievijai hokejā otrā spēle un otrais kritušais

© Scanpix

Krievijas hokeja izlase pasaules čempionātā Čehijā izcīnīja otro uzvaru, ar rezultātu 5:3 apspēlējot slovēņus, taču jau otro spēli pēc kārtas palika bez viena no spēlētājiem. Jevgēņijam Birjukovam, iespējams, ir lauzts žoklis.

Jevgēņijs Birjukovs otrās trešdaļas vidū saņēma triecienu pa seju un devās uz ģērbtuvēm. Krievijas izlases preses sekretārs Igors Larins un selekcijas dienesta vadītājs Aleksejs Žamnovs krievu medijiem apstiprināja, ka Birjukovs ir nogādāts slimnīcā un ka ir aizdomas par žokļa lūzumu.

"Ja diagnoze apstiprināsies, tad viņš izkritīs līdz čempionāta beigām," telekanālam "Rossija 2" sacīja Žamnovs. "Vai ir reāli spēlēt ar sešiem aizsargiem? Šodien taču nospēlējām. Vispirms pagaidīsim diagnozi." Atgādinām, ka jau pēc pirmās spēles pasaules čempionāts savainojuma dēļ beidzās krievu uzbrucējam Danisam Zaripovam.

Tāpat Žamnovs neslēpa sarūgtinājumu par šodienas spēli: "Nepatika tas, ka nebija redzams, ka šis ir pasaules čempionāts un ka jāspēlē ir visas 60 minūtes. Mums vēl ir pietiekami daudz laika, lai izlabotu kļūdas.Tarasenko, Malkinam un Kuļominam vēl bija smagi, jo viņi tikai nesen atlidoja."

29 gadus vecais Birjukovs, kurš aizvakar pret Norvēģiju (6:2) izcēlās ar rezultatīvu piespēli, līdz šim visu karjeru pārstāvējis Magņitogorskas "Metallurg". Kontinentālās hokeja līgas regulārajā sezonā Birjukovs aizvadīja 57 spēles un sakrāja 14 (4+10) punktus, bet Gagarina kausa izcīņā viņam desmit spēlēs viena rezultatīva piespēle.