Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bukmeikeri paredz, ka Latvijas izlase zaudēs Krievijai

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Pirmajā un otrajā aprīlī Latvijas izlase aizvadīs pārbaudes spēles ar Krievijas izlasi. Lai arī pretinieki būs tālu no optimālā sastāva, "Triobet" bukmeikeri paredz, ka Bobam Hārtlijam, jaunieceltajam galvenajam Latvijas izlases trenerim, viņa debiju nāksies aizvadīt ar zaudējumu.

Latvijas izlase vairāk nekā mēnesi pirms Pasaules čempionāta treniņnometnēs pamazām sāk sagaidīt izlases līderus, tomēr pagaidām vēl daļa no spēcīgākajiem spēlētājiem aizņemti savos klubos, tāpat vairākiem hokejistiem spēlēt liegs traumas. Pārbaudes spēles pret Krievijas olimpisko izlasi Latvijai būs pirmās PČ sagatavošanās posmā un reizē kļūs par debiju Bobam Hārtlijam valstsvienības galvenā trenera amatā.

Komandas sagatavošanai un spēlētāju iepazīšanai Hārtlijs pievērsis lielu uzmanību. Viņš medijiem izteicies, ka vēlas, lai divās spēlēs pret Krieviju vismaz uz brīdi piedalās visi treniņnometnes dalībnieki. Pirmajā spēlē vārtos paredzēts stāties Jānim Kalniņam no Rīgas Dinamo, bet otrajā - Šveicē spēlējošajam Ivaram Punnenovam.

Šī nebūs Krievijas izlase, kuru trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, bet gan olimpiskā izlase ar treneri Oļegu Bratašu priekšgalā. Izlase nokomplektēta no KHL vadošo klubu jaunajiem spēlētājiem, no kuriem tikai retais pretendēs uz vietu lielajā izlasē Pasaules čempionātā.

Hārtlija vadībā Latvijas izlase noteikti vēlēsies sākt pārbaudes spēļu ciklu ar uzvaru, bet uzsvars tomēr paredzams uz spēlētāju pārbaudīšanu un eksperimentiem ar sastāvu. "Triobet" sporta totalizatora pārstāvji uzskata, ka Krievijas olimpiskā izlase šajā mačā būs izteikta favorīte, un tās uzvaras iespēja, ieskaitot papildlaiku, novērtēta ar koeficientu 1,25.

Savukārt iespēja, ka Latvijas izlase iepriecinās vietējos līdzjutējus un uzvarēs pamatlaikā, raksturota ar koeficientu 4,50. Tāpat tiek paredzēts, ka būs rezultatīva spēle, iespējai, ka abas komandas kopā gūs vismaz sešus vārtus, piešķirts koeficients 1,80. Pirms pagājušā PČ Latvijas izlase aizvadīja astoņas pārbaudes spēles, kurās sešu vārtu robeža tika sasniegta četras reizes.

Lai arī Latvijas izlases iespējas pirmajā pārbaudes spēlē netiek raksturotas kā lieliskas, arī sagrāvi "Triobet" bukmeikeri neparedz. Iespēja, ka Latvija nezaudēs ar trīs vai vairāk vārtu starpību, novērtēta ar koeficientu 1,40. Kopš 2016. gada sākuma Latvijas izlase aizvadījusi 22 spēles, ieskaitot oficiālās un pārbaudes spēles, kuru laikā zaudējumu ar vismaz trīs vārtu starpību piedzīvojusi tikai divas reizes - 2016. gada PČ pret Krieviju un novembrī pārbaudes spēlē pret Baltkrieviju, abu šo spēļu bilance bija 0:4.