Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Kuldam lielākais spēles laiks un zaudējums pret SKA

© sportacentrs.com

Šodien aizvadītas divas spēles Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētais Novosibirskas "Sibir" savā laukumā ar 1:2 piekāpās Sanktpēterburgas SKA. Kulda laukumā bija vairāk nekā 26 minūtes, kas bija labākais rādītājs komandā. Otrā spēlē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Maskavas "Dynamo" Habarovskā ar 3:1 pieveica "Amur".

Spēli Novosibirskā septiņarpus tūkstošu skatītāju klātbūtnē labāk uzsāka viesi no Sanktpēterburgas. SKA bija vajadzīgas tikai 54 sekundes, lai atklātu rezultātu - Patriks Tūresens apslidoja vārtos un pārspēja Džefu Glāsu (1:0). Astotajā minūtē SKA dubultoja pārsvaru - Petrs Pruha spēcīgi meta zem vārtu pārliktņa, un kanādietis Glāss atkal bija bezspēcīgs (2:0). Līdz nākamajiem vārtiem bija jāgaida gandrīz 50 minūtes - Viktors Drugovs bija precīzs pēc Jori Lehteres piespēles (1:2).

Pamatlaika izskaņā "Sibir" noņēma vārtsargu un pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, tomēr nespēja izglābties. SKA izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, un Sanktpēterburgas kluba kontā 35 spēlēs ir 76 punkti, kas ir otra lielākā punktu summa visā līgā. "Sibir" 35 mačos ir 53 punkti, kas Austrumu konferencē ļauj ieņemt astoto pozīciju. Artūrs Kulda izdarīja četrus metienus pa vārtiem un laukumā bija 26 minūtes un 12 sekundes, kas bija labākais rādītājs visā komandā - otrajā vietā bija viņa pārinieks Kristiāns Kudročs.

Citā spēlē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa pārstāvētais Maskavas "Dynamo" 7100 skatītāju klātbūtnē viesojās Habarovskā. Pirmos vārtus maskavieši guva 15.minūtē, kad Konstantīns Kasjančuks realizēja mazākumā nopelnītu soda metienu. Otrās trešdaļas izskaņā Aleksandrs Ovečkins, saņēmis ripu viduszonā un pa ceļam uz vārtiem apspēlējot divus aizsargus, dubultoja pārsvaru. Vēlāk "Dynamo" panāca arī 3:0, bet "Amur" goda vārtus guva vien sešas sekundes pirms pamatlaika beigām (1:3). "Dynamo" 36 spēlēs tagad ir 80 punkti, kas ir labākais rādītājs KHL, bet "Amur" tas bija sestais zaudējums pēc kārtas.