Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Rizoto un Sloka pēc autoavārijas sāk jaunu dzīvi

Pēc piedzīvotā ceļu satiksmes negadījuma Lauras Rizoto ķermeni klāja zilumi un brūces. © Ekrānuzņēmums no Instagram

Iekļūšana autoavārijā var pilnībā izmainīt dzīvi vai pat laupīt to. Gan vieglāki, gan smagāki ceļu satiksmes negadījumi ir pārbaudījums katram fiziski un morāli. Savā pieredzē dalās dziedātājas Evija Sloka un Laura Rizoto, kas šā gada pirmajā pusē nokļuva neapskaužamās situācijās.

Evijai Slokai avārija bija kā stop zīme

«Avārija notika pirms kāda laiciņa. Varētu likties, ka pēc avārijas bija traki. Īstenībā traki bija pirms avārijas, jo piedzīvotais ceļu satiksmes negadījums bija kā zīme, ka jāapstājas un jāpadomā. Pēc avārijas šis tas sakārtojās manā dzīvē, vai drīzāk jāteic, ka nomierinājos, bet ne līdz galam. Tad arī pārrāvu celī saiti. Tā gan bija kārtīga stop zīme. Viss, ko ilgi biju plānojusi dzīvē mainīt un darīt, bija jāizsvītro un jāsāk no jauna...

No vienas puses, man viss ir ļoti vienkārši, tiklīdz kaut kas dzīvē nav skaidrs vai ne tā iet, tā uzreiz atsaucas uz ķermeni. Parasti slimību veidā, bet šoreiz iekļuvu arī autoavārijā,» stāsta dziedātāja Evija Sloka, kurai pēdējais laiks ir bijis pārbaudījumiem pilns, jo viņa saskārusies arī ar veselības problēmām.

Laura Rizoto nedēļām ilgi juta sāpes

«Avārija notika man ļoti intensīvā un aizņemtā dzīves posmā. Tik tikko biju pārcēlusies ar māsu uz jauno mājvietu Losandželosā un strādāju pie sava jaunā singla. Nelaimes gadījums notika 2019. gada 26. martā, kad, dodoties uz tikšanos ar draugu kafejnīcā, šķērsoju ielu un mani aizķēra automašīna. Tas viss notika ļoti ātri. Visa mana ķermeņa kreisā puse bija zem mašīnas. Es tiku vilkta pa asfaltu. Ārsti teica, ka tas, ka neguvu dzīvībai bīstamas traumas un smagus lūzumus, ir brīnums. Ādu klāja zilumi un sasitumi, bet manai kreisajai potītei bija otrās pakāpes apdegums. Tā kā negadījums notika netālu no medicīnas iestādes, uzreiz saņēmu palīdzību un mājās nokļuvu tajā pašā dienā. Vainīgais autovadītājs ir sodīts un ir uzņēmies atbildību par notikušo.

Atveseļošanās process bija ļoti sāpīgs gan garīgi, gan fiziski. Nedēļām ilgi jutu sāpes un diskomfortu. Kājas, vēderu un rokas klāja zilumi un sasitumi. Brūču mazgāšana un ārstēšana katru dienu bija pārāk sāpīgs process.

Dažas nedēļas es nevarēju darboties, jo savainojumu dēļ bija sāpīgi pārvietoties. Uz pāris mēnešiem pārstāju darboties arī muzikāli un nebiju aktīva arī sociālajos tīklos, lai visu savu enerģiju koncentrētu atveseļošanās procesam un pilnībā atgūtos no notikušā. Esmu laimīga, ka man ir tik spēcīga un atbalstoša ģimene, kas palīdzēja šajā grūtajā laika periodā. Lai gan tā bija ļoti sāpīga un pat biedējoša pieredze, priecājos, ka to guvu un ka viss atrisinājās tieši šādi. Tagad beidzot atkal esmu atgriezusies savā ierastajā dzīves ritmā.

Novērtēju savu ikdienu, dzīves pozitīvos aspektus un esmu pateicīga par to, ka dzīvoju un varu īstenot savus sapņus. Mans ķermenis ir pilnībā atveseļojies. Vienīgi rētas joprojām atgādina par notikušo nelaimes gadījumu. Pēc negadījuma esmu sākusi jaunu dzīvi un pilnībā veltu savu laiku mūzikai. Uz visu notiekošo raugos pozitīvi,» par nepatīkamo ceļu satiksmes atgadījumu, kas uz ilgu laiku sāpīgi ietekmēja ikdienu, stāsta latviešu izcelsmes dziedātāja Laura Rizoto, ko Latvijas sabiedrība iepazina dziesmu konkursā «Supernova» un pēc tam lielajā Eirovīzijas konkursā.