Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Lienes Bērziņas smeldzīgais foto

Piedaloties savulaik populārajā konkursā «Mini Miss», Liene bija uzposusies mammas izšūtajā kleitā. © LIENES BĒRZIŅAS ARHĪVS

Pazīstamā radio un TV personība Liene Bērziņa [pašreiz Liene strādā par komunikācijas speciālisti Valsts izglītības satura centrā un projektā «PUMPURS»], kuru, iespējams, daudzi atceras arī kā vienu no režisora Vara Braslas brīnišķīgās filmas «Ziemassvētku jampadracis» mazajām aktrisēm, atzīst – šķirstīt albumu nācies diezgan ilgi, lai saprastu, par kuru fotogrāfiju gribētos pastāstīt.

«Un tad atradu bērnības fotogrāfijas, kurās es un māsas esam redzamas sapucējušās ļoti skaistās izšūtās kleitiņās. Joprojām ļoti labi atceros: kad mēs ar māsām bijām mazas, mūsu mamma Lolita kopā ar šuvēju Saidas tanti (saucām viņu par Saidiņu) no Valmieras šuva mums kleitas. Mamma kleitas izšuva tā, ka, griez no kuras puses gribi, abas puses skaistas! Savukārt Saidiņa salika kopā kleitu gala versiju.»

Rādot savas bērnības bildes, Liene stāsta - lai gan viņas mamma nebija mācījusies izšūšanu, viņai šī nodarbe tiešām padevusies. «Viņa uz kleitiņām izšuva dažādas bildes - arī no tolaik populārajām Disneja multfilmām. Atceros, ka viņai bija tāds riņķītis, kurā ielikt un nostiprināt audumu, un liela, liela lāde ar skaistiem, krāsainiem mulinē diegiem. Tā viņa pa vakariem un naktīm šuva, un visas kleitas, kas mums bija, vispirms tika izšūtas ar krāsainām bildēm.»