Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Iluzionisti Paļčevski šķiras tikai uz skatuves

© F64

Šā gada sākumā par profesionālās darbības pārtraukšanu paziņoja iluzionistu pāris Genādijs un Jeļena Paļčevski. Pāris paziņoja, ka iemesli ir personīgi, un tas savukārt deva pamatu baumām par ģimenes izjukšanu, bet patiesība ir citāda.

Kopš 1990. gada Paļčevsku pāris spītīgi cīnījās, iekarojot publikas simpātijas gan Latvijā, gan citur pasaulē, un patlaban viņi ir starptautiska līmeņa magi, kas guvuši godalgotas vietas dažādos konkursos, tostarp prestižo «Merlin Award» balvu. Taču 5. martā VEF Kultūras pilī būs viņu pēdējā uzstāšanās.

Kā »VZ« pastāstīja Jeļena Paļčevska, runa patiesībā ir tikai par viņas karjeras pārtraukšanu. «Genādijs turpinās uzstāties, un viņam būs citas asistentes. Es saprotu, ka visi domā – mēs šķiramies, taču tā nav. Mēs būsim ģimene tāpat kā agrāk, tikai kopā neuzstāsimies, un tam ir dažādi iemesli. Galvenais – mana veselība. Es vairs nejūtos pietiekami spēcīga, lai turpinātu darboties šajā arodā, un, kā saka, labāk pārtraukt gadu iepriekš nekā vienu dienu par vēlu. Man jāaudzina divi bērni, un es nevēlos piedzīvot nervu sabrukumu,» sacīja Paļčevska.

Viņa tomēr sola šovbiznesu nepamest un turpināt darboties gan iluzionistu konkursa «Brīnumu dzintars», gan citu pasākumu organizēšanā. «Es joprojām darbošos, taču aizkulisēs,» viņa paskaidroja. Jācer, ka arī vienatnē Genādijs Paļčevskis uz skatuves gūs panākumus. Solokarjeras iezīmes parādījās jau pērn, kad viņš sasniedza jaunu pasaules rekordu, vairāk nekā 64 stundas pavadot, iesaldēts ledū.

KOPĀ

Kaut arī turpmāk mākslinieku pāris vairs kopā neuzstāsies, Paļčevsku ģimene joprojām ir stipra.