Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Izgāžas Bindemaņa atgriešanās koncerts

«Pre­tru­nī­gām le­ģen­dām ap­vī­tais Kas­pa­ra Bin­de­ma­ņa rum­pis at­grie­žas,» ne­dē­ļu pirms sa­vas pirm­ās «dzī­vās» uz­stā­ša­nās in­for­mē­ja div­met­rī­gais mul­ti­māk­sli­nieks. Bin­de­ma­ņa ie­lū­gu­mam uz kon­cer­tu bi­ja at­sau­ku­šies vien kā­di des­mit cil­vē­ki. © f64

Lai arī mul­ti­māk­sli­nie­ka Kas­pa­ra Bin­de­ma­ņa at­grie­ša­nās kon­cer­tu bi­ja ie­spē­jams ska­tīt par bal­tu vel­ti, pulk­ste­ņa rā­dī­tā­jiem tu­vo­jo­ties pir­ma­jai nakts stun­dai, ska­tī­tā­ju rin­dās jo­pro­jām val­dī­ja tuk­šums, un prak­tis­ki vie­nī­gie, kas uz brī­di pie­stā­ja pie Spī­ķe­ru pa­gal­ma vi­dū no­vie­to­tās ska­tu­ves, bi­ja līdz­ās eso­šā «Nakts tir­gus» ap­mek­lē­tā­ji.

Aiz­va­dī­ta­jā piekt­die­nā vai­rā­ki Spī­ķe­ra pa­gal­mā ne­jau­ši ie­klī­du­ši tur­pat līdz­ās eso­šā «Nakts tir­gus» ap­mek­lē­tā­ji »VZ« ap­vai­cā­jās: «Kas te īs­ti no­tiek?» Do­ša­nās smel­dzī­gas ģi­tā­ras ska­ņas vir­zie­nā, ku­ras ra­dī­tājs bi­ja mul­ti­māk­sli­nieks Kas­pars Bin­de­ma­nis, vi­ņus bi­ja ie­ve­du­si cil­vē­ku tuk­šā pa­gal­mā. Tā vi­dū stā­vē­ja dū­mu mā­ko­ņa ie­skau­ta ska­tu­ve, uz ku­ras mil­zīgs stāvs ar ģi­tā­ru ro­kās. «Tas ir Bin­de­ma­nis un vi­ņa dzī­vās mū­zi­kas lau­ci­ņā at­grie­ša­nās kon­certs,» ap­mul­su­šos cil­vē­kus in­for­mē­ja »VZ«, pre­tī sa­ņe­mot ne­iz­prat­nes pil­nu «...un kas ir Bin­de­ma­nis?».

Lai arī audio­vi­zu­ālo per­for­man­ci Bin­de­ma­nim ko­pā ar sa­viem drau­giem – kād­rei­zē­jo gru­pas «Mon­ro» ģi­tā­ris­tu Jā­ni Rei­ni un dī­dže­ju Dj Kri­i – bi­ja iz­de­vies uz­burt ne­vai­no­ja­mu, ska­tī­tā­ju rin­dās bi­ja re­dza­mi la­bi ja des­mit cil­vē­ki. Ie­spē­jams, Bin­de­ma­ņa bri­gā­dei la­bāk klā­sies rīt, 21. augus­tā, kad viņš ta­jā pa­šā vie­tā kāps uz ska­tu­ves Rī­gas svēt­ku ie­tva­ros.