Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Trakas lietas

"Dinamo" trenera Rautakalio profils tviterī nav īsts

© F64

Kopš oktobra vidus sociālajā interneta vietnē «Twitter» ar lietotāja vārdu PekkaRautakalio regulāri tiek publicēti paziņojumi, turklāt pietiekami interesanti, lai noticētu, ka rakstītājs tiešām ir Rīgas «Dinamo» treneris.

Pāris nedēļu laikā profils savācis jau vairāk nekā 2000 sekotāju, kuri, iespējams, vilsies, uzzinot, ka rakstītājs tomēr ir viltvārdis.

«Noticed some little frost this morning... First time this autumn. For us in Finland it means that barbecue picnic season is offically open.» («Šorīt ārā bija nedaudz piesalis... Pirmo reizi šoruden. Mums Somijā tas nozīmē, ka piknika sezona beidzot ir oficiāli atklāta.») Šis ir viens no pēdējiem it kā Rautakalio ierakstiem. Brīžiem 150 zīmju garie ieraksti atšķirībā no daudziem citiem tautā sauktajiem «feiku profiliem» šķiet pietiekami asprātīgi, lai tos varētu būt rakstījis treneris, vēl jo vairāk tāpēc, ka vairāki ieraksti ir somu valodā. Taču ticamības momentu laupa «Dinamo» trenera sūdzības, ka nomales diennakts veikaliņos nav iespējams nopirkt «Lapin Kulta» alu, vai arī atzinums, ka Kristaps Sotnieks nokavējis rīta sanāksmi, jo viņa e-talonam beidzies derīguma termiņš.

«Protams, tas ir viltus profils. Neviens normāls cilvēks kaut ko tādu nerakstītu,» »VZ« apstiprināja Rīgas «Dinamo» preses sekretārs Jānis Stepītis.

No vienas puses, žēl, jo ar šādiem ierakstiem treneris, iespējams, iegūtu ne vienu vien kvēlu pielūdzēju. No otras puses, jāatzīst, ka šis ir viens no profesionālākajiem viltus profiliem. Atšķirībā no viltus Valsts prezidenta Andra Bērziņa, kurš sūdzas, ka viņam ir grūti būt prezidentam, ja reiz pat neļauj rīkot balli Rīgas pilī, Rautakalio klons tomēr atšķiras ar labu angļu valodu un, šķiet, arī aktīvi seko līdzi «Dinamo» spēlēm.