Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Pasaulē

Bloomberg nosaucis bagātākos cilvēkus pasaulē

© Pixabay.com

Franču uzņēmējs Bernārs Ārno, kuram pieder slavenā luksusa preču ražotāja LVMH akciju kontrolpakete, ir pasaulē bagātākais cilvēks ar 215 miljardu dolāru tīro vērtību - par to ziņo Bloomberg.

Pirmajā trijniekā ir arī pazīstamie Džefs Bezoss un Īlons Masks. Amazon dibinātāja un bijušā izpilddirektora Bezosa vērtība tiek lēsta 198 miljardu dolāru vērtībā, bet Masks novērtēts 194 miljardu dolāru vērtībā.

Pirmajā desmitniekā iekļuvuši arī Marks Cukerbergs - 153 miljardi dolāru; Bils Geitss - 149 miljardi ASV dolāru; Lerijs Peidžs - 146 miljardi dolāru; Sergejs Brins - 138 miljardi dolāru; Stīvs Balmers - 135 miljardi dolāru; Vorens Bafets - 132 miljardi dolāru un Lerijs Elisons - 129 miljardi dolāru vērtība.

Bagātāko cilvēku vidū ir arī Ukraiņu uzņēmējs Rinats Ahmetovs, kurš reitingā ieņēma 438. vietu: eksperti viņa bagātību novērtēja 6,34 miljardu dolāru apmērā. Kopš gada sākuma tā palielinājusies par 499 miljoniem dolāru.

Gada sākumā Forbes ziņoja, ka kopš 2020. gada piecu tā laika bagātāko cilvēku bagātība pieaugusi par 114% un sasniegusi 869 miljardus dolāru. Tajā pašā laikā aptuveni pieci miljardi cilvēku pasaulē šajā periodā kļuva nabadzīgāki.

Eksperti ir nonākuši pie secinājuma, ka, ņemot vērā šīs tendences, desmit gadu laikā pasaule var iegūt savu pirmo triljonāru vēsturē, bet tajā pašā laikā pārvarēt nabadzību būs iespējams tikai pēc 229 gadiem.