Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_downwardPolitika

Portugāles valdība ir paziņojusi, ka tā atsakās uzsākt jebkādu procesu, lai izmaksātu kompensācijas par zvērībām, kas pastrādātas transatlantiskās verdzības un koloniālās laikmeta laikā, pretēji iepriekšējiem prezidenta Marselo Rebelo de Sousas komentāriem.
Vakar, 16:00 Portāls nra.lv
Miljardieris Īlons Masks svētdien ar privāto lidmašīnu negaidīti ieradies Pekinā.
Vakar, 14:21 Ziņu aģentūra LETA
Pilsoniskās sabiedrības organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties dalībai ikgadējā Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forumā, kas šogad norisināsies 7.maijā Saeimā.
Vakar, 13:00 Ziņu aģentūra LETA
Juridiskā komisijā atkārtoti skatīs Tieslietu ministrijas (TM) iesniegto ierosinājumu grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība, aģentūrai LETA pastāstīja komisijas vadītājs Andrejs Judins (JV).
Vakar, 11:45 Ziņu aģentūra LETA
Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu".
Vakar, 10:52 Ziņu aģentūra LETA
Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.
Vakar, 9:15 Ziņu aģentūra LETA
Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Tostarp gājienā absolūti lielākā daļa ir jaunieši.
27.apr Ziņu aģentūra LETA
Itālija sestdien izsauca Krievijas vēstnieku pēc Maskava paziņojuma, ka nodod Itālijas apkures sistēmu uzņēmuma "Ariston Thermo Group" meitasuzņēmumu valsts enerģētikas giganta "Gazprom" "pagaidu pārvaldībā".
27.apr Ziņu aģentūra LETA
Irāna sestdien paziņoja, ka atbrīvos 13.aprīlī Hormuza šaurumā pārņemtā kuģa "MSC Aries" apkalpes locekļus, kuru vidū ir arī Igaunijas valstspiederīgais.
27.apr Ziņu aģentūra LETA
Ukraina pagaidām nav lūgusi veikt konkrētus soļus saistībā ar Latvijā dzīvojošajiem iesaukuma vecumu sasniegušajiem ukraiņiem.
27.apr Ziņu aģentūra LETA
Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) ir vērsusies pie aizsardzības ministra Andra Sprūda (P) ar jautājumu, vai Ukrainai nogādāti Ķīnā ražoti droni, kas iepirkti Latvijā.
27.apr Ziņu aģentūra LETA
Veselības ministrija (VM) iesniegusi saskaņošanai rīkojuma projektu, kas paredz apropriācijas pārdali 2024.gadam 30,6 miljonu eiro apmērā kompensējamo medikamentu un materiālu apmaksai.
27.apr Ziņu aģentūra LETA
ASV Senāta divpartiju grupa piektdien nosūtījusi vēstuli Gruzijas premjerministram, brīdinot, ka "ārvalstu aģentu" likuma pieņemšanas gadījumā viņi būs spiesti lūgt mainīt ASV politiku attiecībā uz Gruziju.
27.apr Ziņu aģentūra LETA
Londonā sestdien notiks gājiens palestīniešu atbalstam, kura organizētāji apgalvo, ka tajā varētu piedalīties "simtiem tūkstoši" cilvēku.
27.apr Ziņu aģentūra LETA
Kas patiesībā notiek ap “Jauno vienotību” un pašā “Jaunajā vienotībā”, vai par izskanējušajiem apgalvojumiem par vēlēšanu rezultātu ietekmēšanu interesējas arī izmeklēšanas iestādes un kādas darbības šobrīd tiek veiktas patiesības noskaidrošanai – “Neatkarīgās” saruna ar partijas “Jaunā vienotība” ģenerālsekretāri Signi Jantoni.
27.apr Andra Ozola
Vācijas policija piektdien sākusi nojaukt palestīniešu atbalstītāju nometni Berlīnes valdības ēku rajonā.
26.apr Ziņu aģentūra LETA
Satiksmes ministrija (SM) ceturtdien, 2.maijā, sasaukusi par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) dalībnieku ārkārtas sapulci, kurā plānots iecelt uzņēmuma pagaidu valdi, aģentūru LETA informēja SM pārstāvji.
26.apr Ziņu aģentūra LETA