© Foto: Pexels.com

Cilvēki bieži grib zināt, vai sakopta un sakārtota māja un uzkopšana viņiem nesīs veiksmi?

Fen šui ir metode veiksmes pievilināšanai, noteiktā veidā sakārtojot savu dzīves vidi. Tā sāka iegūt popularitāti apmēram pirms 15 gadiem un nu ir plaši pazīstama visā pasaulē.

Foto: Pexels.com

Daudzi cilvēki ieinteresējas par mājas sakārtošanu un uzkopšanu tieši fen šui dēļ. Neesmu šīs metodes eksperte, bet, veicot izpēti par kārtošanu, apguvu tās pamatus, raksta Marija Kondo grāmatā “Kārtības maģija”.

Piedāvājam Dzīvesstila lasītājiem Marijas Kondo padomus kārtības ieviešanai mūsu mājas, kas reizēm noved arī pie domu un sajūtu sakārtošanas. Autore atzīst, ka "dzīve pa īstam sākas tad, kad esat ieviesuši kārtību mājās."

  • Ticība, ka fen šui var palielināt veiksmes izredzes, ir katra paša ziņā, bet jau kopš seniem laikiem cilvēki ikdienas dzīvē izmantojuši zināšanas par fen šui un kārtošanas principiem. Piemēram, lokot un vertikāli liekot drēbes atvilktnē, es tās sakārtoju pēc krāsām, veidojot toņu pāreju no tumšākā uz gaišāko.

Foto: Pexels.com

  • Pareizā secība ir tāda: gaišākās krāsas drēbes jāliek atvilktnes priekšpusē, lai to krāsa kļūtu tumšāka virzienā uz atvilktnes iekšpusi. Nezinu, vai tas palielina izredzes gūt veiksmi, bet, atverot atvilktni, ir patīkami skatīties uz drēbēm, kas sakārtotas saskaņā ar krāsu gammu. Ja gaišākās drēbes atrodas priekšpusē, tas kāda nezināma iemesla dēļ iedarbojas nomierinoši.

Foto: Pexels.com

  • Ja sakārtojat savu dzīves vidi tā, ka tā ir ērta un tajā jūtaties enerģiski un laimīgi. Fen šui pamatā ir priekšstati par iņ un jan spēkiem (metālu, koku, ūdeni, uguni un zemi). Pamatpieņēmums ir šāds: it visam piemīt sava enerģija un ar katru mantu jāapietas atbilstoši tās īpašībām.
  • Fen šui filozofija patiesībā ir saistīta ar dzīvi pēc dabas likumiem. Mana kārtošanas metode ir balstīta uz to pašu principu. Es uzskatu, ka uzkopšanas patiesais mērķis ir dzīvot tik dabiskā stāvoklī, cik iespējams. Vai jūs nedomājat, ka ir nedabiski turēt mājās mantas, kas mums nedāvā prieku, vai lietas, kas mums patiesībā nav vajadzīgas? Es uzskatu, ka pats dabiskākais stāvoklis ir tad, kad mums pieder tikai tas, kas patīk un ir vajadzīgs.

Foto: Pexels.com

  • Sakārtojot māju, mēs varam dzīvot savā dabiskajā stāvoklī. Mēs izvēlamies tās mantas, kas mums dāvā prieku, un augstu vērtējam to, kas dzīvē patiešām ir dārgs. Nekas nevar dot lielāku prieku, kā spēja paveikt ko tik vienkāršu un dabisku. Ja tā ir laba veiksme, tad esmu pārliecināta, ka mājas sakārtošana ir labākais veids, kā pie tās tikt.
  • Un arī mantas, ko īpašnieks mīl un aprūpē, ir dzīvīgākas un izstaro ap sevi vēlēšanos vēl vairāk kalpot savam īpašniekam. Lietas, kas tiek novērtētas, mirdz. Tāpēc es uzreiz redzu, vai kaut kas patiešām dāvā prieku. Patiess prieks mīt cilvēka ķermenī un viņa lietās, tāpēc to nav iespējams noslēpt.

Foto: Pexels.com

  • Veltiet savu laiku un enerģiju tam, kas dāvā visvairāk prieka, savas dzīves sūtībai. Esmu pārliecināta, ka mājas sakārtošana palīdzēs atrast sūtību, kas uzrunās jūsu sirdi. Dzīve pa īstam sākas tad, kad esat ieviesuši kārtību mājās.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv