Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Ekonomika

Jūrmalā aktīvi izmanto velonomas pakalpojumus

Pirmā mēneša laikā, kopš 21.jūlijā Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar aviokompāniju "Air Baltic" atklāja Baltijā pirmo pašapkalpošanās velonomu "BalticBike", tās pakalpojumus Jūrmalā izmantojuši gandrīz 500 cilvēku, informē Inese Auniņa, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Velosipēdu nomas punkti izvietoti ērti pieejamās vietās, to nomāšana ir vienkārša, tādējādi pakalpojums guvis popularitāti Jūrmalas viesu un iedzīvotāju vidū. Veselīga dzīvesveida un aktīvās atpūtas cienītāji aizvien biežāk izvēlas apskatīt un iepazīt kūrortpilsētu, dodoties izbraucienos ar divriteni. Pagājušajā mēnesī Jūrmalā Majoros iznomāti 210 velosipēdi, Dzintaros - 152 un Bulduros - 99 velosipēdi.

Visbiežāk divriteņus nomājuši viesi no Krievijas, Lietuvas, Skandināvijas valstīm, Ukrainas, ASV, kā arī atpūtnieki no Latvijas.

Jūrmalā ir velosipēdu satiksmei attīstīta infrastruktūra - izbūvēti labiekārtoti veloceliņi no Priedaines līdz Majoriem, kā arī kārtībā uzturēti senāk veidotie celiņi. Ar divriteni var ērti pārvietoties arī pa 32 kilometrus garo pludmali, kur velobraucējiem gan jāievēro netraucēt mierīgās atpūtas cienītājus.