Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Rīgā atklāta pašapkalpošanās velonoma "BalticBike"

© Andrejs Terentjevs/ F64

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šodien Rīgā, piedaloties galvaspilsētas mēram Nilam Ušakovam (SC), atklāja pašapkalpošanās velonomu "BalticBike".

Pagājušajā nedēļā, 21.jūnijā, "airBaltic" atklāja pašapkalpošanās velosipēdu nomu "BalticBike" Jūrmalā.

Ušakovs atklāšanas ceremonijā skaidroja, ka viņš aktīvi pārvietojas ar velosipēdu, līdz ar to atbalsta "airBaltic" iniciatīvu.

Tālākā nākotnē iespējams velosipēdus varēšot nomāt ar e-talona palīdzību, jokojot solīja Ušakovs.

"airBaltic" prezidents Bertolts Fliks savukārt lielīja Rīgas domi un mēru par labo sadarbību šī un citu projektu ietvaros pēdējā gada laikā.

"airBaltic" prezidents skaidroja, ka pats bieži citās Eiropas pilsētās izmanto velosipēdu nomas pakalpojumus un tagad arī Rīgā gan tūristi, gan rīdzinieki varēšot izmantot šo pakalpojumu. Viņš gan atzina, ka Rīgā trūkst veloceliņu un ir daudz darāmā, lai situāciju uzlabotu.

"airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja, ka Jūrmalā velosipēdu nomu interesenti izmantojot aktīvi un viņš pats ir pārliecinājies, ka Līgo svētkos iznomāšanai palikuši tikai pāris velosipēdu. Vanags pieļāva, ka ar laiku pieprasījums varētu pieaugt, līdz ar to nāksies palielināt velosipēdu skaitu - pašlaik tiek piedāvāti ap 100.

Kā ziņots, "airBaltic" ir paziņojusi par provizorisko 2009.gada peļņu 14 miljonu latu (20 miljonu eiro) apmērā un apgrozījumu 206 miljoniem latu, kā arī pērn sasniegusi pasažieru pieaugumu par 6% - līdz 2,75 miljoniem pasažieru.

"airBaltic" vasaras sezonā piedāvās vairāk nekā 100 lidojumu maršrutus Eiropā, Skandināvijā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. 80 galamērķi sasniedzami no "airBaltic" bāzes Rīgā.