Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Pa­sau­le sa­sprin­gu­si ka­ra priekš­ā. Ko sola zvaigznes?

© Scanpix

Ka­ra­dar­bī­ba Uk­rai­nā zem po­li­tis­kās as­tro­lo­ģi­jas lu­pas ie­gūst jaun­us ap­vei­dus. Ār­kār­tī­gi re­tais pla­nē­tu stā­vok­lis pa­sau­les val­stīm vēl ga­du ne­sīs ne­mie­rus un ka­rus.

To, ka Uk­rai­nā iz­rai­sī­sies pil­so­ņu karš, līs asi­nis, no­tiks kar­di­nā­las pār­mai­ņas valsts va­ras augst­āka­jā lī­me­nī, tiks no­triek­tas lid­ma­šī­nas un cie­tīs cil­vē­ki, va­rē­ja pa­re­dzēt, de­ta­li­zē­ti iz­pē­tot valsts as­tro­lo­ģis­ko kar­ti. Līdz pat 2015. ga­dam vi­sā pa­sau­lē sa­gla­bā­sies sprie­dze, ko ra­dīs di­vu pla­nē­tu – Plū­to­na un Urā­na – sa­sprin­gtie as­pek­ti. Da­žas val­stis di­vu lē­no pla­nē­tu ener­ģē­ti­ka ie­tek­mē spē­cī­gi, ci­tas tik­pat kā ne­maz, skaid­ro ser­ti­fi­cēts as­tro­logs Il­go­nis Ir­be. Lat­vi­jai pla­nē­tu sa­spē­le de­be­sīs liek iet caur valsts iz­pil­dva­ras, dro­šī­bas struk­tū­ru, tie­su sis­tē­mas krī­zi.

Ka­tas­tro­fas as­tro­lo­ģis­kie vēst­ne­ši

2013. un 2014. ga­dā at­tie­cī­bas starp Plū­to­nu un Urā­nu ir iz­teik­tas, ar ma­zā­ku spē­ku tās tur­pi­nā­sies vēl vie­nu ga­du, ie­sāk Il­go­nis Ir­be. «Mun­dā­na jeb po­li­tis­ka­jā as­tro­lo­ģi­jā līdz­īgi kā per­so­nī­bas ho­ro­sko­pā kat­ru pla­nē­tu rak­stu­ro no­teik­ti at­slē­gas vār­di, ku­ri, ie­vie­to­ti as­tro­lo­ģis­kā kon­tek­stā, ie­zī­mē kon­krē­tu no­ti­ku­mu ainu. Un tā – Plū­to­na no­zī­me ir: dik­ta­tū­ra, gāzt val­dī­bu, te­ro­risms, va­ras iz­mai­ņas, ma­su va­ra, pū­ļa psiho­lo­ģi­ja, vē­rie­nī­gums, sa­grau­ša­na, jaun­a kva­li­tā­te. Urāns ap­zī­mē ra­di­kā­ļus, re­for­mas, re­vo­lū­ci­jas, ne­mie­rus, at­da­lī­ša­nos, prog­re­su.»

Lai sa­pras­tu, cik lie­lā mē­rā kau­ji­nie­cis­kās pla­nē­tas ie­tek­mē tie­ši Uk­rai­nu, as­tro­logs par pa­ma­tu ana­lī­zei ņē­ma valsts dzim­ša­nas da­tus, ne­aiz­mir­stot, ka Uk­rai­nas vēs­tu­re ir sa­rež­ģī­ta un tiek in­ter­pre­tē­ta at­šķi­rī­gi. Da­ļa pēt­nie­ku do­mā, ka par Uk­rai­nas dzim­ša­nas die­nu uz­ska­tāms 1990. ga­da 16. jū­lijs – die­na, kad ti­ka dek­la­rēts Uk­rai­nas val­stis­kums, ci­ti no­rā­da uz PSRS sa­bru­ku­mu 1991. ga­da 24. augus­tā. To­mēr vis­pre­cī­zāk valsts at­dzim­ša­nu ie­zī­mē 1991. ga­da 1. de­cem­bris, kad no­ti­ka re­fe­ren­dums par Uk­rai­nas ne­at­ka­rī­bu, un līdz ar to sā­kās starp­tau­tis­kā at­zī­ša­na. Il­go­nis Ir­be no­rā­da, ka, at­raz­da­mās im­pē­ri­ju in­ter­ešu zo­nā, īs­tu brī­vī­bu gad­sim­tu gai­tā Uk­rai­na nav pie­dzī­vo­ju­si. Īs­tu brī­vī­bu pie­dzī­vo­ja vien 1918. ga­dā di­bi­nā­tā, bet jau 20. ga­dos PSRS sa­stā­vā ie­kļau­tā Do­ņec­kas – Kri­voj­ro­gas re­pub­li­ka.

Urāns Sau­lei ap­iet 84 ga­du lai­kā, bet Plū­tons 248 ga­dos. At­tie­cī­bas starp šīs pla­nē­tām, kā­das tās ir ta­gad, iz­vei­do­jas rei­zi simt ga­dos un spē­cī­gi ie­tek­mē no­tie­ko­šo uz ze­mes­lo­des. Se­no as­tro­lo­gu pie­rak­stos var iz­la­sīt, kā­das ka­ta­kliz­mas pie­mek­lē­ju­šas pa­sau­li līdz­īgos pe­ri­odos vēs­tu­rē. Kad kar­di­nā­la­jām zī­mēm ar spē­cī­gu ener­ģē­ti­ku pie­vie­no­jas Ju­pi­ters, vei­do­jas TAU kvad­rāts (dē­vēts arī par T-krus­tu), kas ir vie­na no sa­rež­ģī­tā­ka­jām as­pek­tu kom­bi­nā­ci­jām as­tro­lo­ģi­jā, tur­pi­na as­tro­logs. Kvad­rāts de­be­sīs bi­ja šā ga­da 21. ap­rī­lī un būs 15. de­cem­brī. Šā­da kom­bi­nā­ci­ja vien­mēr ir bi­ju­si pa­ma­nā­ma – no­ti­ku­šas po­li­tis­kas un so­ci­ālas iz­mai­ņas, skaid­ro Il­go­nis Ir­be. Sa­vu­kārt Ju­pi­te­ru rak­stu­ro da­bas ano­mā­li­jas, so­ci­āli po­li­tis­kie no­ti­ku­mi, teh­nis­kas ka­tas­tro­fas. Si­tu­āci­ju vēl sa­rež­ģī­tā­ku pa­da­ra kau­ji­nie­cis­kā Mar­sa pie­vie­no­ša­nās ple­jā­dei. Tur­klāt Marss no­zī­mē to, ka no­ti­ku­mi ri­si­nās ļo­ti ātr­i un to dar­bī­ba ir spē­cī­ga, stās­ta Il­go­nis Ir­be. Mar­sa sa­bied­ro­tie uz Ze­mes ir bru­ņo­tie spē­ki, ar­mi­ja, ka­ri, Marss ir sais­tīts ar ag­re­si­ju, kon­fron­tā­ci­ju, aiz­sar­dzī­bu. Pla­ne­tā­ra­jā kon­fi­gu­rā­ci­jā, kas no­sa­ka ko­pē­jo gai­sot­ni, ra­dot da­žā­das ar sa­dur­smēm sais­tī­tas ie­spē­ja­mī­bas, ir ie­sais­tīts arī tāds spē­lē­tājs kā Sa­turns, kas sim­bo­li­zē kār­tī­bu, po­li­ci­ju, ro­be­žas, zau­dē­ju­mus, na­ci­onā­las ka­ta­kliz­mas, valsts kār­tī­bu, dro­šī­bu, dis­cip­lī­nu ma­sās, na­ci­onā­lo aiz­sar­dzī­bu, kā arī Nep­tūns – par­ti­jas, pre­tli­ku­mī­gas dar­bī­bas, nā­ci­ja, spie­go­ša­na, ro­be­žu mai­ņa, ne­no­teik­tī­ba, mī­la bez ro­be­žām (!!), ha­oss, sa­ju­kums, na­ci­onā­lie ide­āli.

17. jū­li­jā, kad ti­ka no­triek­ta Ma­lai­zi­jas lid­ma­šī­na, uz po­li­tis­kās as­tro­lo­ģi­jas ska­tu­ves dar­bo­jās gan Urāns, kas ci­ta star­pā sim­bo­li­zē gai­su, gan arī Mē­ness, kas iet ātr­i un ir kā pa­lai­ša­nas me­hā­nisms, kas ko­pā ar pā­rē­jiem as­tro­lo­ģis­ka­jiem as­pek­tiem ap 16.20, lai­kā, kad pa­zu­da sa­ka­ri ar pa­sa­žie­ru lid­ma­šī­nu  «Bo­eing-777», ra­dī­ja sa­sprin­gu­ma stā­vok­li, kurš vei­ci­nā­ja ka­tas­tro­fas ap­stāk­ļus. «Ja Uk­rai­nas ar­mi­jā strā­dā­tu as­tro­logs, viņš pa­teik­tu, ka ša­jā lai­kā var tikt no­triek­tas vai­rā­kas lid­ma­šī­nas.» (Ša­jā pe­ri­odā pa­tie­si ti­kai no­triek­tas arī ci­tas kau­jas lid­ma­šī­nas.)

Kri­tis­kais punkts vēl būs

Uk­rai­nas jaun­ā pre­zi­den­ta Pet­ro Po­ro­šen­ko vē­lē­ša­nas 25. mai­jā (inau­gu­rā­ci­ja 7. jū­ni­jā) no­rā­da uz vi­ņa saim­nie­cis­ko da­bu. Zvaig­znes rā­da, ka pre­zi­dents rū­pē­sies par eko­no­mi­ku, fi­nan­sēm, saim­nie­cis­kām lie­tām. Jū­li­jā as­tro­lo­ģis­ki ne­bi­ja re­dza­mas pre­zi­den­ta ak­ti­vi­tā­tes, kas bū­tu vēr­stas uz ār­pu­si. Vis­ti­ca­māk ša­jā lai­kā vi­ņu no­dar­bi­nā­ja iek­šē­jas ne­sa­kār­to­tas lie­tas. No 1. augus­ta Po­ro­šen­ko kā valsts va­dī­tā­ja po­zī­ci­ja ir sta­bi­li­zē­ju­sies, viņš ar kaut ko ir ti­cis ga­lā, un tu­vā­ka­jā lai­kā vi­ņam būs ie­spē­ja re­ali­zēt sa­vu lī­de­ra po­ten­ci­ālu, skaid­ro Il­go­nis Ir­be. Sa­turns Skor­pi­ona zī­mē sais­tī­bā ar Uk­rai­nas ho­ro­sko­pu so­la lie­las struk­tu­rā­las iz­mai­ņas. Ar 1. ok­tob­ri Uk­rai­nā būs no­for­mē­ju­sies ar­mi­ja un uz­la­bo­sies aiz­sar­dzī­bas spē­jas. Il­go­nis Ir­be sa­ka, ka ar­mi­ja vei­do­jas caur Skor­pi­ona zī­mi, kas liek iz­iet cau­ri krī­zei. «Dro­šī­bas struk­tū­ras, tos­tarp po­li­ci­ja, Uk­rai­nā šo­brīd ir vei­do­ša­nās sta­di­jā, jo Plū­tons ve­co iz­nī­ci­na, lai jaun­ais nāk­tu vie­tā. Ja­nu­ko­vi­ča lai­kā dro­šī­bas ie­stā­dēs bi­ja sa­vi cil­vē­ki, augsts ko­rup­ci­jas lī­me­nis. Ve­cie kad­ri ir pa­dzī­ti, bet jaun­ie vei­do­ju­mi vēl nav pie­tie­ka­mi skaid­ri iz­teik­ti un sta­bi­li.»

Il­go­nis Ir­be no­rā­da, ka jā­ņem vē­rā tas, ka Urāns valsts dzim­ša­nas kar­tē no­rā­da uz sa­bied­ris­ko ap­zi­ņu, ie­tek­mē da­žā­dus so­ci­ālos slā­ņus, kus­tī­bas, pa­lie­li­na tau­tas at­bal­stu valsts ār­po­li­ti­kai. Tam ir po­zi­tī­va no­slie­ce vei­dot har­mo­nis­ku sa­bied­rī­bu, bet vien­lai­kus arī iz­rai­sīt starp­na­ci­onā­los strī­dus un sa­dar­bī­bu ar ār­zem­nie­kiem. Jaun­a krī­zes si­tu­āci­ja, sa­bied­rī­bas kon­fron­tā­ci­ja, kā­das sa­bied­rī­bas da­ļas ne­ap­mie­ri­nā­tī­ba gai­dā­ma no­vem­bra vi­dū. As­tro­logs no­rā­da, ka kār­tē­jā lū­zu­ma pe­ri­odā, kas vēl gai­dāms, lie­la lo­ma būs valsts pre­zi­den­tam. Ie­spē­jams, ka no­vem­bris uk­rai­ņiem at­ne­sīs kār­tē­jās sa­dur­smes ar po­li­ci­ju, ar­mi­ju un va­ras struk­tū­rām. «Da­žas die­nas no­vem­bra vi­dū va­rē­tu būt pē­dē­jās kri­tis­kās ša­jā Uk­rai­nas valsts vei­do­ša­nās sta­di­jā. Ša­jā lai­kā ir ie­spē­ja­mas sa­dur­smes un upu­ri. Kat­rā zi­ņā būs ie­sais­tī­tas lie­las ļau­žu ma­sas,» pa­už Il­go­nis Ir­be. Pēc vi­ņa do­mām, Zie­mas­svēt­kus un jaun­o ga­du uk­rai­ņi sa­gai­dīs re­la­tī­vi mie­rī­gi, jo va­ras struk­tū­ras būs iz­gā­ju­šas cau­ri krī­zei un sāks strā­dāt jaun­ā kva­li­tā­tē. Pēc Jaun­ga­da sprie­dze ie­dzī­vo­tā­ju vi­dū ma­zi­nā­sies. To­ties 2015. gads Uk­rai­nā ie­nāks ar pla­ši iz­vēr­stām ap­me­lo­ša­nas kam­pa­ņām, dez­in­for­mā­ci­ju, ma­ni­pu­lā­ci­jām ar ma­su ap­zi­ņu. Uk­rai­na ne­būs ti­ku­si ga­lā ar ce­tur­to va­ru, kas būs sa­šķē­lu­sies un ak­tī­vi pau­dīs kar­di­nā­li at­šķi­rī­gu vie­dok­li. Nā­kam­gad Uk­rai­nu būs pār­ņē­mis in­for­ma­tī­vais karš. Cil­vē­kiem, kas jūt līdz­i uk­rai­ņiem un pār­dzī­vo par kai­mi­ņos no­tie­ko­šo, būs grū­ti sa­prast, kur tais­nī­ba, kur me­li. Ap 2016. ga­du si­tu­āci­ja ap ma­su me­di­jiem nor­ma­li­zē­sies. Tik lie­la valsts īsā lai­kā ne­var no­for­mē­ties, tai jā­iziet cau­ri sma­gam for­mē­ša­nās pro­ce­sam, lai pie­dzim­tu jaun­ā kva­li­tā­tē, skaid­ro Il­go­nis Ir­be.

Glo­ba: Uk­rai­na nāks pie prā­ta

Po­zi­tī­vu nā­kot­nes sce­nā­ri­ju Uk­rai­nai nā­kot­nē pa­re­ģo­jis sla­ve­nais as­tro­logs Pā­vels Glo­ba. Pēc da­žiem ga­diem Uk­rai­na, kas šo­brīd pār­dzī­vo pa­ši­den­ti­fi­kā­ci­jas pe­ri­odu, nāk­šot pie prā­ta un pa­rak­stīs sa­dar­bī­bas lī­gu­mus ar Eiro­pas Sa­vie­nī­bu, Krie­vi­ju un NVS val­stīm. 2009. ga­dā as­tro­logs sa­mē­rā pre­cī­zi pa­re­dzē­ja Uk­rai­nas sa­šķel­ša­nos tri­jās da­ļās, no ku­rām di­vas ie­ies Krie­vi­jas im­pē­ri­jā. Pēc Glo­bas do­mām, as­tro­lo­ģi­ja ne­spēj pa­re­dzēt lid­ma­šī­nas lik­te­ni, to­mēr, ja as­tro­lo­ģis­kā prog­no­ze tik­tu iz­vei­do­ta pirms iz­li­do­ša­nas, ka­tas­tro­fu va­rē­ja pa­re­dzēt. Ru­nā­jot par Krie­vi­ju, Glo­ba tai pa­re­ģo­ja spo­žu nā­kot­ni jaun­o teh­no­lo­ģi­ju jo­mā. Vi­ņa­prāt, 2020. ga­dā Krie­vi­ja pie­dzī­vos ne vien strau­ju augst­o teh­no­lo­ģi­ju iz­rā­vie­nu, bet tā kļūs par jaun­o ci­vi­li­zā­ci­ju, ku­rai se­kos ci­tas val­stis. Glo­ba at­zi­na, ka vi­ņa prog­no­ze šo­dien iz­klau­sās sa­vā­di. To­ties Balt­krie­vi­ja Alek­san­dra Lu­ka­šen­ko ap­skā­vie­nos bū­šot līdz 2030. ga­dam.

Sa­vu­kārt po­pu­lā­rā uk­rai­ņu as­tro­lo­ģe Je­ļe­na Ga­la­ta no­rā­da, ka 2014. ga­da de­cem­brī Uk­rai­na vie­no­sies par ie­stā­ša­nos starp­tau­tis­kā sa­vie­nī­ba. Kā­dā tie­ši, as­tro­lo­ģi­ja ne­spēj no­teikt, jo uz­rā­da ti­kai bū­tis­kā­kās ten­den­ces, pa­skaid­ro­ja zvaig­žņu tulks. No 2015. ga­da jū­li­ja tiks uz­sāk­tas sa­ru­nas par Uk­rai­nas ie­stā­ša­nos NA­TO. Tie­ši šie di­vi ak­ti no­teik­šot Uk­rai­nas nā­kot­ni. Pēc tam par bū­tis­kā­ko jau­tā­ju­mu Uk­rai­nai kļūs pa­rā­di, bet viss tiks lemts ļo­ti ne­caur­ska­tā­mi. Daudz­maz mie­rīgs, bet fi­nan­si­āli grūts bū­šot 2016. gads. Mie­ru, sta­bi­li­tā­ti un har­mo­ni­ju as­tro­lo­ģe sa­vai val­stij so­la 2018. ga­dā.