Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Izklaide

Gaļina Poliščuka atgriežas Latvijā

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Šoruden Latvijas teātrī atgriežas režisore Gaļina Poliščuka. Izziņotās pirmizrādes liecina, ka viņa turpina sadarbību ar savas Teātra observatorijas aktieriem, gan pāriestudējot observatorijas laikā tapušu izrādi, gan veidojot jaunas.

Gaļinas Poliščukas atgriešanās notiks ar Andra Buļa monoizrādi Face Book. Post scriptum, kas stāsta par mūsdienu cilvēka dzīvi virtuālajā pasaulē. Izrādes notiks jaunajā mākslas telpā 64 krēsli Marijas ielā 2023. Biļetes uz pirmizrādi 4. oktobrī jau pārdotas, taču uz nākamajām izrādēm oktobrī un novembrī – pieejamas.

25. novembrī turpat gaidāma Gaļinas Poliščukas izrādes Mēs atjaunotās versijas pirmizrāde. Mēs pirmā versija tapa 2007. gadā, savu modes un teātra sintēzi režisore veidoja uz Aleksandra Ostrovska lugas Negaiss pamatiem. Toreiz izrādē piedalījās Rēzija Kalniņa, bet iecerēts, ka jaunajā versijā līdzās Andrim Bulim, Rihardam Leperam un citiem aktieriem spēlēs Agnese Zeltiņa, kas būtu aktrises atgriešanās teātrī pēc vairāku gadu pārtraukuma. Iecerēts, ka taps arī Agneses Zeltiņas monoizrāde, kas varētu būt skatāma decembrī. 64 krēslu repertuārā ir vēl viens observatorijas iestudējums – Andra Buļa monoizrāde Lidojums. Pavasarī, 7. martā, plānota Gaļinas Poliščukas Gumijas prinča pirmizrāde.