Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: "Flame & The Rolltones” - "Road Trip”

© publicitātes foto

Šajās dienās savu otro singlu no jaunā albuma laidusi klajā pašmāju mūziķu apvienība "Flame & The Rolltones'' - dziesmai "Crying For You'' ir izveidota arī video versija.

"Šī dziesma jau sākotnēji tika plānota kā duets un nevaru iedomāties labāku sievietes balss izpildītāju šai dziesmai kā Kati Pāvulu. Piedaloties arī citās dziesmās gan ar piebalsīm, gan vijoles un taustiņinstrumentu spēli, Kate lieliski papildinājusi visa albuma skanējumu, taču vokāls šajā dziesmā bija, manuprāt, vissvarīgākā Kates loma,” par šo singlu saka dziesmas autors un grupas basģitārists Valters Sprūdžs. Jāatgādina, ka grupas debijas albums "Road Trip" nāca klajā pērn oktobrī. „Iedvesmojoties no kantrī, folkmūzikas, blūza, roka un pat gospeļmūzikas, "Road Trip" uzskatāms par pirmo „americana” albumu, kas izdots Latvijā,” tā paši mūziķi. Šīs apvienības redzamākais dalībnieks ir vokālists Atis Zviedris jeb Flame, taču visu dziesmu autors – teicamais basists Valters Sprūdžs, kurš iepriekš manīts arī daudzos citos projektos. Arī pārējie mūziķi nav nekādi iesācēji – ģitārists Jānis Lācis un buņģieris Uģis Eihvalds, turklāt grupas muzikālā spēka stiprināšanai pieaicināts arī ģitārists Jānis Kalniņš (spēlē n-tajos sastāvos, bet visbiežāk redzēts kopā ar „Keksiem”). Grupa šobrīd aktīvi gatavojas koncerttūrei, kas gaidāma pavasarī. Precīzi koncertu datumi un norises vietas tiks izziņotas tuvākajā laikā, taču jau šobrīd zināms, ka "Flame & The Rolltones'' 4. jūlijā varēs skatīt Bauskas Kantrī festivālā un 11. jūlijā Liepājā, festivālā "Summer Sound”.

PAR. Šķiet, ka dziesmas tapušas ar vieglumu un eleganci, tāpēc arī klausītājiem rada labu garastāvokli. Piemēram, „Better Way” vai „Cold Wind” – nu skaisti! Vai albuma noslēdzošajā daļā skanošās „Happy And Glad”, „Goodbye L.A.” un „This Train Is Bound For Glory” (abās pēdējās vareni palīdzējušas trio „Limonāde” meitenes) – ar sveicieniem no Amerikas! Labi izdevusies ir arī Stīvena Džīna Voulda jeb Seasick Steve „Started Out With Nothin” kaverversija.

 

PRET. Diez vai otrā singla izvēle par labu "Crying For You'' ir pareiza – šī dziesma neizraisa praktiski nekādas emocijas. Tiesa, "Flame & The Rolltones'' vispār uzņēmušies nepateicīgu darbiņu, proti, iepazīstināt latvju publiku ar amerikāņu mūziku. Šķiet, viņiem tas izdodas gluži labi, taču, lai spēlētu amerikāņu mūziku, laikam tomēr jābūt amerikāņiem vai vismaz ikdienā jādzīvo otrpus Atlantijas okeānam.