Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Izklaide

“Positivus” papildina programmu ar Rietumu un pašmāju repa zvaigznēm

© Publicitātes foto

Svinot līdz festivālam atlikušās simts dienas, “Positivus” izziņojis kārtējo programmas papildinājumu: hiphopa faniem festivāls tiek piedāvāta strauji uzlecošā britu repa zvaigzne Nemzzz un pašmāju ne mazāk strauji augošo reperi Wiesuli.

Strauji un spēcīgi uzsākot muzikālo karjeru ar pasaules slavu ieguvušajām kompozīcijām “Elevate” un “2MS”, britu reperis Nemzzz stabili turas hiphopa cienītāju un pazinēju redzeslokā jau kopš 2021. gada. “Māksliniekam raksturīgās lirikas paspilgtina dinamiskie Jamaikas ritmu iedvesmotie bīti, piešķirot viņa mūzikai daudzveidības šķautni,” tā viņu piesaka “Positivus”.

Savukārt par pašmāju Wiesuli viss skaidrs - viņa un sangvn jaunākā albuma “en prise” dziesmas pamazām pārņem Latvijas straumētāko pašmāju mūziķu singlu topu, un šis radošais tandēms noteikti parūpēsies par vēl karstāku uzstāšanos nekā pērn.

Vēl trīs jaunākie festivāla programmas pieteikumi duets no Austrālijas “Royel Otis”, lietuvietis Daddy Was a Milkman un pašmāju roka veterāni “Satellites LV”, kuri, cita starpā, uz “Positivus” skatuves redzēti jau pašā pirmajā festivālā 2007. gadā.

Jāatgādina, ka šī gada “Positivus” festivālā uzstāsies amerikāņu dziedātājs, dejotājs un aktieris Džeisons Derulo, viens no Atlantas apvienības “Migos” mūziķiem Offset, britu rokgrupa “Nothing But Thieves”, pašmāju repa klasiķis Ozols, rokgrupa “Detlef”. Lucavsalā uzstāsies arī britu dziedātājs Bendžamins Klementains, vairākkārtējs “Grammy” balvas laureāts, džeza pianists un vokālists Džeikobs Koljers, kādreizējā grupas “Arcade Fire” dalībnieka Vila Batlera projekts “Will Butler & Sisters Squares”, kā arī Mančestras grupa “Picture Parlour”. Festivālā būs dzirdama arī dziedātāja Anželika Garsija, mākslinieks Džordans Vards, atraktīvie “Citi Zēni” un daudzi, daudzi citi.