Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Mylene Farmer - "Interstellaires"

© publicitātes

Kanādā, franciski runājošās Kvebekas provincē dzimušās franču megazvaigznes Milēnas Fārmeres (īstajā vārdā – Milēna Žanna Gotjē) desmitais studijas albums gluži prognozējami ticis uz Francijas un Beļģijas topu paša augstākā pakāpiena, bet tā pirmās nedēļas pārdošanas dati ir 109 971 kopijas. Daudz vai maz 26 miljonus albumu kopiju savas karjeras laikā pārdevušai dziedātājai?

Normāli. Iepriekšējais franču dīvas albums „Monkey Me” tika izdots 2012. gadā, un toreiz tā pirmās nedēļas pārdošanas dati bija 147 530 kopijas, taču tas ne par ko neliecina, jo CD pārdošanas apjomi krītas ne pa dienām, bet pa stundām. Arī Milēnas Fārmeres jaunākajā albumā praktiski visas dziesmas ir dzimtajā valodā – arī tās, kuru nosaukums ir angliski, un vienīgi „I Want You To Want Me” ir „svešvalodā”, tas ir, angliski. Pareizi ir, ja orientēties uz franču tirgu, tad jādzied dzimtajā valodā... „Interstellaires” pazīstamākais gabals – duets ar Stingu dziesmā „Stolen Car”, kas ir britu popmūziķa 2003. gadā izdotā albuma „Sacred Love” iekļautās dziesmas „Stolen Car (Take Me Dancing)” jauna versija.

PAR. Lai arī franču mūzika, Milēnas Fārmeres izpildījumā tai netrūkst modernāka skanējuma, kas bagātināts ar ģitārām. Labākie piemēri tam ir dziesmas „Interstellaires” un „C’est pas moi”, arī elektronizētais „Pas d’access”. Patiesībā – nudien interesants darbs, žēl, ka franciski.

PRET. Subjektīvi šausmīgi krīt uz nerviem franču valoda, līdz ar to šo albumu klausīties ir pagrūti. Labi, tie nav šansoni, bet tomēr... Atmiņā paliekošu gabalu, šķiet, te arī praktiski nav.

 * Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.