Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Šīs dienas nozīmīgāko norišu kopsavilkums.

TOMĒR VAINĪGS!: Rīgas apgabaltiesa šodien atcēla Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas attaisnojošo spriedumu krimināllietā par AS "Latvenergo" amatpersonu kukuļošanas lietas materiālu nopludināšanu un atzina apsūdzēto, bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāju Ruslanu Balakleiski par vainīgu, sodot viņu ar 200 stundām piespiedu darba.

AR VISU BARDZĪBU: Pēc Zolitūdes traģēdijas likumdevēji apņēmušies sakārtot likumdošanu. Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, kas paredz iespēju pie kriminālatbildības saukt personas, kuras turpinās veikt būvdarbus pēc to apturēšanas.

IZBRĀĶĒ: Uzņēmējs Kirovs Lipmans ir viens no diviem potenciālajiem maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" pircējiem, ar kuriem turpmākās sarunas par uzņēmuma iegādi vairs netiek turpinātas, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja Lipmans. Savukārt otrs atsijātais investors ir kāds Rietumu uzņēmums, "Nozare.lv" sacīja "Liepājas metalurga" maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

JAUNS MINISTRS: Saeima šodien ārkārtas sesijas sēdē par tieslietu ministru apstiprināja Gaidi Bērziņu (VL-TB/LNNK). Iepriekš, runājot par nākamā tieslietu ministra pienākumiem, G. Bērziņš norādījis, ka Tieslietu ministrija (TM) ir sākusi vairākas aktivitātes, lai efektivizētu tieslietu sistēmu. Daļa no darbiem jau esot izdarīta, un daļa aizsākto procesu ir jāpabeidz līdz šīs valdības darba beigām.

VALSTS SVĒTKI: Šodien aprit 23 gadi, kopš Latvija Republikas Augstākā Padome (AP) pieņēma konstitucionālo likumu "Par Latvijas Republikas valstisko statusu" un līdz ar to beidzās 1990.gada 4.maijā pieņemtajā deklarācijā "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu" noteiktais pārejas periods valstiskās neatkarības atjaunošanā.