Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Vienības brauciens - pozitīvas emocijas un sastrēgums uz šosejas

© youtube

Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienā svētdien Sporta šosejas braucienā uzvaru izcīnīja "Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com" komandas sportists Māris Bogdanovičs.

 

95 kilometrus garajā distancē izšķirošies mirkļi norisinājās posmā Gaujas tilts - Siguldas kalns, kad šajā posmā Bogdanovičs noķēra atrāvienā priekšā esošos riteņbraucējus un guva uzvaru.

Otro vietu izcīnīja igaunis Kristo Enns Vaga, kurš atpalika par 13 sekundēm, bet vēl deviņas sekundes vēlāk sacensības noslēdza Artūrs Beļēvičsno "RRS-Purvciems" vienības.

Šajā pat braucienā dāmām ātrākā izrādījās rīdziniece Elīna Sauka, apsteidzot Endiju Rutuli un Katrīnu Jaunslavieti.

Uz starta Sporta distancē izgāja aptuveni 300 riteņbraucēji.

Tikmēr SEB MTB braucienā 46 kilometru distancē gandrīz 1000 dalībnieku konkurencē uzvara tika Arnim Pētersonam, kuram sekoja Mārtiņš Blūms un Dmitrijs Sorokins.

Sieviešu konkurencē absolūtajā vērtējumā triumfēja Ingrīda Šmite, kurai sekoja Rūta Brakovska un Lelde Ardava.

Tāpat teju 4000 velomīļi startēja Tautas braucienā. Cīņā par uzvaru šoreiz nepārspēti bija Raimonda Briča un Roberta Zuļģa veidotais tandēms. Uzreiz aiz viņiem sekoja arī ātrākais individuālais braucējs - Linards Veide. Tikmēr trešajā vietā ierindojās Herberts Pudāns. Starp dāmām triumfēja talantīgā Viktorija Sipoviča, otrā bija Justīne Brūvere, bet trešā Ilga Adele Spigovska.

Vienības velobrauciens, kas pirmo reizi notika tālajā 1936.gadā, ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem sporta notikumiem Latvijā. Tas brīvvalsts laikā pulcēja vairāk nekā 6000 riteņbraucēju. 1995.gadā, pateicoties arī toreizējā valsts prezidenta Gunta Ulmaņa tiešam atbalstam, velobrauciens tika atjaunots. Ideja gan laika gaitā palikusi nemainīga - tautas kopības sajūtas un veselības stiprināšana, kā arī tīras vides uzturēšana.

Jāpiebilst, ka milzīgais velosipēdistu daudzums bija izraisījis tik pat ievērojamu sastrēgumu uz Siguldas šosejas. Lai gan tradicionāli šādas ainiņas var vērot dažas nedēļas vēlāk - iestājoties "zelta rudenim" - tomēr šoreiz šoseja tika paralizēta jau septembra sākumā.