Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© scanpix

Dienas svarīgāko norišu apskats.

KALIFORNIJA LIESMĀS: Apmēram 3000 iedzīvotāju evakuēti no savām mājām Kalifornijas ziemeļu daļā saistībā ar bīstamajiem meža ugusngrēkiem, kuri turpina strauji izplatīties.

VEF SĀK CĪŅU PAR EIROLĪGU: Basketbola klubs "VEF Rīga" otrdien, 23. septembrī, plkst. 19:00 Eirolīgas kvalifikācijas pirmajā kārtā Ostendē spēlēs pret Francijas vicečempioniem "Strasbourg". Uzvarētāji nākamajā kārtā tiksies ar Lionas "ASVEL Villeurbanne" un "Ostend" pāra spēcīgāko komandu. Otrajā zarā trešdien spēlēs "Hapoel" – "Nymburk" un "Unics" – "Stelmet Zielona Gora". TV tiešraide nav paredzēta.

CIEŠ ŠICS UN BONDARS: Latvijas Reģionu Apvienība paudusi sašutumu par to, ka Rīgā, Zolitūdē, Anniņmuižas ielā naktī no 15. uz 16.septembri tika nodedzināti, bet naktī no 21. uz 22. datumu - arī sagriezti četri vides reklāmas plakāti ar Latvijas Reģionu Apvienības Saeimas deputātu kandidātu Mārtiņa Šica un Mārtiņa Bondara foto.

PALIELINA ĀCM RISKA ZONU: Ņemot vērā to, ka Latvijā joprojām tiek konstatēti jauni Āfrikas cūku mēra (ĀCM) inficēšanās gadījumi gan mežacūku populācijā, gan piemājas saimniecībās, valdība šodien lēma paplašināt ĀCM ārkārtas teritorijas zonu, kā arī līdz 2015.gada 1.janvārim pagarināt ārkārtējo situāciju.

DINAMO PRET ATLANT: Piedzīvojis trīs zaudējumus četrās spēlēs, Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" atgriežas mājās, lai šovakar pulksten 19:30 ar spēli pret Mitišču "Atlant" ievadītu šonedēļ paredzēto trīs maču sēriju. Arī sāncenši zaudējuši trīs no pēdējām četrām cīņām, arī sāncenši septiņās spēlēs sakrājuši astoņus punktus.

SARKOZĪ ATGRIEŽAS?: Lai gan Francijas bijušā prezidenta Nikolā Sarkozī paziņojums par atgriešanos aktīvajā politikā un vēlme kandidēt 2017. gada prezidenta vēlēšanās nebija negaidīti, tas izraisījis iespaidīgu viļņošanos valsts politiskajās aprindās, kas vērtē 59 gadus vecā eksprezidenta izredzes.

BUKMEIKERI PROGNOZĒ: Sociāldemokrātiskā partija Saskaņa, Vienotība, Zaļo un zemnieku savienība ir politiskie spēki, kuri oktobra sākumā gaidāmajās 12. Saeimas vēlēšanās balsot tiesīgo iedzīvotāju skatījumā būs pelnījuši pieņemt turpmākos lēmumus valstī, liecina Triobet prognozes. Lai arī atsevišķiem kandidātiem ar saviem spilgtajiem izteikumiem, piemēram, Artusam Kaimiņam un Ingunai Sudrabai ir izdevies radīt rezonansi sabiedrībā, viņu iespējas iekļūt Saeimā ir nelielas.

ZZS UN LEMBERGS: Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde šodien nolēma aicināt Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij") kļūt par vienu no ZZS Ministru prezidenta amata kandidātiem, šodien žurnālistiem norādīja politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ASV SĀK UZLIDOJUMUS: ASV un vairākas Arābu valstis sākušas gaisa uzbrukumus Sīrijai, koncentrējot uzbrukumu Rakkas pilsētai, kura tiek uzskatīta par pašsludinātās Islāmu valsts galvaspilsētu. Tāpat veiksmīgi tika bombardēti citi mērķi, ziņo cnn.com