Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Senioru rezidence Dzintara melodija

© F64

Lai arī novembris ar nebeidzamo tumsu ir pārņēmis dienas, kas kļuvušas neciešami īsas un nespēj dot mums pietiekami daudz gaismas, lai piepildītu mūsu dvēseles, verot senioru rezidences Dzintara melodija durvis, šķiet, ka novembris ir tikai ārā – šeit valda gaisma, siltums un saulains noskaņojums.

Daudziem varbūt liksies mazliet pārspīlēti tas, ko saku, jo veco ļaužu mītnes saistās ar slimībām, nekārtību, smakām un Dievs vien zina cik daudzām un dažādām nebūšanām. Taču šeit viss ir kaut kā citādi! Senioru rezidences direktors Matīss Pudāns skaidro: «Senior Baltic – kompānija, kas pārvalda rezidenci Dzintara melodija – ir franču koncerna meitasuzņēmums. Speciāli šim nolūkam būvētajā ēkā ir ņemti vērā Eiropas standarti un franču labā prakse ēkas iekārtojumā, lai tā pilnīgi atbilstu senioru funkcionālām, ergonomikas un komforta vajadzībām. Šeit pilnībā tiek īstenots vecāka gadagājuma un no līdzcilvēku palīdzības atkarīgu ļaužu uzturēšanās un aprūpes koncepts, kas atbilst labākajiem starptautiskajiem standartiem. Tā kā tā ir privāta struktūra, uzturēšanās šeit ir par maksu, taču tā nav pārlieku augsta, – uzturēšanās izmaksas atkarīgas no aprūpes līmeņa, kāds nepieciešams konkrētajam iemītniekam. Gribu pateikt atzinīgus vārdus Rīgas domei, kas rīdziniekiem, kuriem nepieciešama aprūpe un kuriem, pēc speciālistu atzinuma, drošāk ir uzturēties kādā no sociālās aprūpes iestādēm, palīdz segt uzturēšanās izmaksas Dzintara melodijā līdz 250 eiro apmērā ik mēnesi. Līdz ar to vecumdienas pavadīt komfortablos apstākļos tagad ir iespējams lielākam cilvēku skaitam. Mēs uzsveram, ka šeit ir viņu mājas, un neradām šķēršļus komunikācijai ar ģimeni un draugiem – īpaši gaidīti ir bērni un mazbērni, jo nekas neiepriecina senioru vairāk kā tuvinieku apmeklējums. Neviens aprūpes centra darbinieks nevar sniegt šiem cilvēkiem to mīlestību, ko viņu mīļie. Tāpat mūsu iemītnieki netraucēti var doties ārā, izbraukt uz pilsētu, braukt ciemos, uz veikalu vai banku, – kas nu kuram vajadzīgs.»

Dzintara melodija no citiem pansionātiem atšķiras ar specializētu nodaļu demences slimniekiem. Šādu iemītnieku aprūpe prasa papildu drošības pasākumus un pastiprinātu mediķu uzmanību, tādēļ, meklējot vieglāko ceļu, daudzas iestādes šādus cilvēkus aprūpēt neuzņemas, tomēr tieši šādiem cilvēkiem ir nepieciešama visaugstākā līmeņa uzmanība, lai viņi nenodarītu pāri sev un citiem.

Pēdējā laikā arvien populārāka ir veco ļaužu izmitināšana rezidencē uz neilgu laiku. Piemēram, ja bērni, kuri līdz šim aprūpējuši savus vecākus, vēlas doties atvaļinājumā vai uzsākuši mājas remontu, viņi var veco cilvēku uz laiku izmitināt rezidencē, kur tie atradīsies nepārtrauktā personāla uzraudzībā un baudīs lieliskus sadzīves apstākļus.

***

UZZIŅAI

Rezidence Dzintara melodija, Jaunpils iela 20, Rīga.

www.seniorbaltic.lv

epasts: dzintaramelodija@seniorbaltic.lv

Bezmaksas tālrunis jautājumiem 80008008