Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

RSU uzlabos digitālās prasmes senioru vidū

© Gints Ivuškāns / F64

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) izsludinājusi senioru pieteikšanos trešajam digitālo prasmju apmācības posmam, aģentūru LETA informējas RSU pārstāvji.

Projekta "Vecums nav šķērslis" komanda izstrādājusi dažādus pašmācību materiālus teksta un video formātos, ar kuru palīdzību seniori var uzlabot savas digitālās prasmes un apgūt 24 "Microsoft" un "Google" bezmaksas tiešsaistes programmas, kas pieejamas latviešu valodā.

Mācību materiāli latviešu valodā ir publicēti projekta mājas lapā "www.vecumsnavskerslis.lv" sadaļā "Mācību materiāli" un bez maksas ir pieejami pēc reģistrācijas.

Apmācībās varēs apgūt "Word", "Excel", "Outlook" lietošanu, uzzināt, kā lasīt "CNN" vai "BBC" ziņas latviski, un apgūt citas digitālās prasmes. Dalībniekiem aprīlī paredzētas arī tiešsaistes konsultācijas. Par to norises laiku informācija būs pieejama projekta mājas lapā.

Kopš projekta sākuma 2017.gadā, tā īstenotāji izveidojuši dažādas apmācību programmas, kas dod iespēju senioriem apgūt jaunas prasmes un pilnveidot jau esošās plašā tēmu spektrā, proti, digitālās tehnoloģijas, dažādas sociālās aktivitātes, juridiskās pamata prasmes, veselības nostiprināšanas un atmiņas trenēšanas metodes un vingrinājumi, kā arī citas senioriem nepieciešamas zināšanas un aktivitātes. Mācības senioriem ir notikušas gan attālināti, gan klātienē dažādās Latvijas pilsētās un novados. Tāpat ir apmācīti un atbilstošus sertifikātus saņēmuši vairāk nekā 50 dažādu jomu eksperti, kas jau ir sevi pierādījuši pašvaldībās, kur apmācījuši pirmspensijas un agrīnā pensijas vecuma cilvēkus.

RSU projekta koordinatore, docētāja Dagnija Staķe norāda, ka līdz šim senioru interese par jaunām zināšanām un prasmēm ir bijusi liela, tāpēc izsludināts trešais projekts.