Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Dombrovskis: Reformas nav iespējamas bez sociālo partneru iesaistes

© f64

Reformas nav iespējamas bez sociālo partneru iesaistes, šodien sociālo partneru forumā "Sociālā dialoga loma ekonomiskās izaugsmes un kvalitatīvu darbavietu nodrošināšanā" sacīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (V).

Viņš uzsvēra, ka sociālais dialogs ir īpaši svarīgs šim EK sasaukumam, turklāt reformas nebūtu iespējamas bez sociālo partneru iesaistes.

Dombrovskis norādīja, ka tikai sadarbībā ar sociālajiem partneriem iespējams radīt apstākļus, kas veicinās ilgtspējīgu attīstību un mazinās bezdarbu.

"Kopš krīzes Latvija ir darījusi daudz, lai jautājumu risināšanā piesaistītu sociālos partnerus. Sadarbībā ar sociālajiem partneriem tika pieņemti daudz būtisku jautājumu, un bez šīm organizācijām Latvijai būtu bijis grūtāk veikt reformas," atzina Dombrovskis.

Arī premjerministre Laimdota Straujuma (V) stāstīja, ka jāturpina darbs ekonomikas uzlabošanā, šīs politikas īstenošanā piesaistot arī sociālos partnerus. Pēc premjeres teiktā, valsts un sociālo partneru sadarbībā jāvalda savstarpējai uzticībai un atbildībai par ekonomikas veicināšanu.

"Varu apliecināt, ka Latvija vienmēr bijusi gatava konstruktīvai sadarbībai ar sociālajiem partneriem," uzsvēra Straujuma.

Jau ziņots, ka šodien Rīgā notiek Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē pasākums - sociālo partneru forums "Sociālā dialoga loma ekonomiskās izaugsmes un kvalitatīvu darbavietu nodrošināšanā", ko organizē Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība.

LDDK aģentūrai LETA sacīja, ka foruma mērķis ir, analizējot labās prakses piemērus visā Eiropā, rast risinājumus plašākai sociālo partneru līdzdalībai un iesaistei ekonomiskās izaugsmes veicināšanā un darbvietu radīšanā visos līmeņos.