Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

RECENZIJA: Travis - "Everything At Once"

© publicitātes

Skotu softroka grupa «Travis» 2008. gadā viesojās festivālā «Positivus», un kopš tā laika pie mums tai ir pievērsta pastiprinātāka uzmanība. Lūk, viņu astotais studijas albums, kas klajā nācis aprtīļa beigās, līdz ar to vēl pagrūti teikt, kādas atsauksmes tas izpelnīsies.

Iepriekšējais glāzgoviešu albums «Where You Stand» nāca klajā 2013. gadā - Apvienotās Karalistes topā tas bija trešais, bet Amerikā iekļuva Top 100, kas nemaz nav slikti. Grupas ceturtdaļgadsimtu ilgajā vēsturē paši veiksmīgākie darbi datējami ar pagājušā gadsimta beigām un šā gadsimta sākumu, kad tika izdoti albumi «The Man Who» (1999) un «The Invisible Band» (2001), kas iekaroja britu topa pašu augstāko pozīciju, tomēr arī savās turpmākajās gaitās «Travis» prata par sevi noturēt interesi - nevarētu teikt, ka Frena Hīlija brigāde šobrīd prasti veģetētu tikai uz savu iepriekšējo panākumu rēķina. Interesanti, ka «Everything at Once» izdevusi pašas grupas radītā izdevniecība «Red Telephone Box», savukārt šis darbs rakstīts Berlīnes «Hansa Studios», kur savu pēdējo ripuli «7 soļi svaiga gaisa» ierakstīja arī mūsu pašu «Prāta vētra».

Kā pirmais vēstnesis no albuma gada sākumā tika izdots singls «3 Miles High», kurā dzirdama arī norvēģu dziedātāja Aurora.

PAR. Lai arī baisi komerciāli, tomēr grupai raksturīgi - tas vien jau ir pluss. Diezgan labs ir padevies singls «3 Miles High», kura ieskaņošanā piepalīdzējusi arī norvēģu dziedātāja Aurora, taču vēl labāka ir dziesma «Paralysed», kas tiešām spēj aizraut un ieinteresēt.

PRET. Ārprātīgi bezpersonisks darbs, tā noklausīšanās no sākuma līdz beigām ir teju varoņdarbs, bet uzmanības saglabāšana visa albuma garumā - neiespējamā misija. Ja vēlaties labu fona mūziku istabas uzkopšanas vai trauku mazgāšanas laikā, labāk pat tad izvēlieties kaut ko citu - pie «Travis» jaunā albuma var aizmigt.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».