Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

KNAB administratīvi soda deviņus Smiltenes domes deputātus

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu rīkoties ar valsts vai pašvaldības mantu neievērošanu administratīvi sodījis deviņus Smiltenes novada domes deputātus, to skaitā arī Smiltenes domes priekšsēdētāju Gintu Kukaini (NA), liecina informācija KNAB mājaslapā.

Administratīvi sodītie deputāti, tostarp arī Kukainis, 2014.gada 26.novembra sēdē balsojuši par 514 eiro ikmēneša atlīdzības noteikšanu Kukainim par pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja pienākumu pildīšanu SIA "Smiltenes NKUP" un SIA "Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca" un līdz 2015.gada 30.jūnijam neierosināja pārtraukt atlīdzības izmaksu Kukainim par pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja pienākumu pildīšanu šajās kapitālsabiedrībās.

KNAB informē, ka deputāti neievēroja likuma "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām" 14.panta sestajā daļā noteikto izņēmumu un Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 14.panta piektajā daļā noteikto aizliegumu, kas paredz, ka kapitāla daļu turētāja pārstāvis savus pienākumus pilda atbilstoši viņam noteiktajiem amata pienākumiem attiecīgajā pašvaldībā un atlīdzību par šo pienākumu pildīšanu saņem amatam noteiktās mēnešalgas ietvaros, tādējādi pārkāpjot likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" 18.pantā noteikto ierobežojumu rīkoties ar publiskas personas institūcijas mantu.

Šī balsojuma dēļ ar 70 eiro naudassodu par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu sodīti arī Smiltenes novada domes deputāti Aigars Veldre (NA), Ivars Joksts (V), Kaspars Putrālis, Kaspars Markss ("Reģionu alianse"), Ilze Vergina (V), Guntars Markss ("Reģionu alianse"), Inese Raiskuma ("Reģionu alianse") un Andrejs Lācis ("Reģionu alianse").

Kā vainu mīkstinošs apstāklis ņemts vērā tas, ka šie deputāti atzinuši savu vainu administratīvajā pārkāpumā. KNAB arī konstatējis, ka šie deputāti pārkāpumu izdarījuši aiz neuzmanības.

KNAB lēmumi ir izpildīti un ir stājušies spēkā.