Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

ES budžetā prasīs vairāk naudas lauksaimnieku un jauniešu atbalstam

© F64

Eiropas Parlaments (EP) nākamnedēļ, 26.oktobrī, apstiprinās pozīciju sarunām ar Eiropas Savienības (ES) Padomi par ES 2017.gada budžetu, kurā plāno prasīt vairāk naudas lauksaimniekiem, kā arī jauniešiem, lai tiem palīdzētu atrast darbu.

Kā aģentūru LETA informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota, deputāti arī vēlas lielāku finansējumu, lai veicinātu ekonomikas izaugsmi un palīdzētu trešajām valstīm ar mērķi mīkstināt migrācijas krīzi. Viņuprāt, ES Padomes domas par budžeta cirpšanu ir jāmaina pretējā virzienā.

Piemēram, Jaunatnes garantiju shēmai saistību daļā eiroparlamentārieši vēlas piešķirt papildu 1,5 miljardus eiro, lai palīdzētu jauniešiem, kuri izmisīgi meklē darbu. Tāpat viņi piedāvā par 1,24 miljardiem eiro palielināt Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta un "Horizon 2020" budžetus.

Tāpat EP deputāti prasīs vairāk naudas cīņai ar migrācijas krīzes cēloņiem, lauksaimnieku un kultūras atbalstam. Finansējumu šīm izmaiņām viņi daļēji plāno rast, pārskatot ES Daudzgadu budžetu.

Pēc balsojuma plenārsēdē sāksies sarunas ar ES Padomi. Mērķis ir vienoties laikus, lai ES 2017.gada budžetu pagūtu apstiprināt plenārsēdē un EP prezidents to decembrī parakstītu.