Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Tairu Benksu iesūdz tiesā šova dēļ

Kāda Džordžijas štata iedzīvotāja tiesas ceļā vēlas piedzīt 3 miljonus dolāru no pazīstamās šovu vadītājas Tairas Benksas, apgalvojot, ka viņas 15 gadus vecā meita šovā piedalījusies bez mātes ziņas.

Turklāt šajā televīzijas pārraidē viņa attēlota kā ar seksu apsēsta meitene.

Reuters atgādina, ka šajā sezonā bijušās supermodeles Tairas Benksas šovs jau pārtraucis darbību un incidents noticis pagājušā gada oktobrī. Šova organizētāji savā interneta mājaslapā aicinājuši pieteikties cilvēkus, kuri ir apsēsti ar seksu, un saņēmuši atbildi arī no kādas Atlantas pilsētas iedzīvotājas, kas sevi nosaukusi par Džūelu Sjeru Vašingtoni. Kad šova producenti viņu sazvanījuši, meitene atzinusi, ka viņai ir tikai 15 gadu, taču paziņojusi, ka ir gatava doties uz Ņujorku, kur notiek šova filmēšana.

Meitenes māte Bēverlja Makklendona, kura iesniegusi prasību tiesā, apgalvo, ka viņai par šo plānu nekas neesot bijis zināms. Kādā jaukā dienā meita vienkārši pazudusi no mājas, devusies uz lidostu un lidojusi uz Ņujorku, kur viņu jau sagaidījuši šova producenti, kas meiteni nogādājuši viesnīcā. Visu šo laiku mātei viņas atrašanās vieta nav bijusi zināma, uzsvērts prasībā, kurā piebilsts, ka B. Makklendona par meitas pazušanu pat informējusi vietējo policiju.

Prasībā, kurā kā līdzatbildētāji minēti šova producenti un kompānija Warner Bros. Entertainment, uzsvērts, ka pārkāptas meitenes tiesības uz privāto dzīvi, kā arī mātes tiesības zināt, ar ko viņas nepilngadīgā meita nodarbojas. "Turklāt šo šovu noteikti skatījās arī seksuāli varmākas, perversi cilvēki un pedofili," uzsvērts prasībā, kurai pievienota ārstu izziņa, ka meitenei nekad neesot bijuši novēroti simptomi, kas liecinātu par apsēstību ar seksu. Lai padarītu šova organizētāju pozīcijas vēl vājākas, B. Makklendona uzsvērusi, ka viņas meitai samaksāts par dalību šovā, lai gan nekāds līgums nav slēgts un saskaņā ar Džordžijas štata likumiem nepilngadīgo nodarbināšanai nepieciešama īpaša atļauja.

AP ziņo, ka gan šova producenti, gan T. Benksas pārstāvji pagaidām no komentāriem atturējušies. Kāds advokāts gan atzinis, ka jāpapēta meitenes ģimenes stāvoklis, – ļoti iespējams, ka atļauju dalībai šovā devis viņas tēvs, kuram ar māti ir kādas domstarpības. Viņš vērsis uzmanību uz to, ka meitenei nav mātes uzvārds.