Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Mūziķis Gatis Irbe jeb Gacho vai Mesa nonācis policijas redzeslokā

© Alise Šulca/f64

Valsts policija (VP) sākusi administratīva pārkāpuma procesu par konfliktu, kurā, iespējams, iesaistīts mūziķis Gatis Irbe (Gacho/Mesa).

VP Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apstiprināja, ka saistībā ar miesas bojājumu nodarīšanu vīrietim 5.septembrī Krišjāņa Valdemāra ielā policija ir sākusi administratīvā pārkāpuma procesu.

Patlaban notiek izmeklēšana administratīvajā procesā un policija noskaidro iespējamo uzbrucēju.

Portāls "Delfi" vēsta, ka 5.septembrī vietnē "Instagram" parādījās video, kurā redzams, kā kāds vīrietis ķiverē nokāpj no motocikla un pēc verbālas ķildas metas kautiņā ar garāmgājēju, kurš viņam aizrādījis par pārāk liela trokšņa radīšanu. Notikušā aculiecinieki motociklistā saskatījuši Gati Irbi. Arī video redzamā motocikla numurs sakrīt ar Irbes sociālajos medijos publiskotā spēkrata numuru.

Garāmgājējs, dzejnieks Jurijs Zavorotnijs portālam norādījis, ka konflikts Rīgas centrā uz ielas sācies tādēļ, ka viņš motociklistam izteicis aizrādījumu - stāvot ietves malā, baikeris ļoti skaļi gāzējis, ar šo troksni traucējot apkārtējiem. Zavorotnijs atzinis, ka piezīmi izteicis rupjā formā, proti, pavēlējis "pirst klusāk".

"Pēc tam viņš noparkojās tieši sabiedriskā transporta pieturā, tad vairākas reizes mani pagrūda, pēc tam spēcīgi sita pa žokli, kā rezultātā es gandrīz zaudēju samaņu," norādījis vīrietis, kurš necentās sist pretī, tā vietā vēršoties policijā un slimnīcā, lai fiksētu viņam nodarītās traumas.

Incidenta dēļ Zavorotnijs netika uz savu uzstāšanos - viņam bija paredzēts ar saviem dzejoļiem uzstāties kādā no Dzejas dienu pasākumiem.

Irbe portālam "Delfi" norādījis: "Es diemžēl neko par to nezinu. Es nevaru komentēt."