Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

"Jaunajai vienotībai" lielākais kritums partiju reitingos

© pixabay.com

Partiju reitingos lielāko kritumu pēdējā mēneša laikā piedzīvojusi varas partija "Jaunā vienotība" (JV), liecina SKDS sociologu rīkotā balsstiesīgo pilsoņu aptauja, kas tapusi pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma.

Augustā salīdzinājumā ar jūliju JV popularitāte ir samazinājusies par 2,3%. Neraugoties uz to, JV joprojām saglabā savas līderpozīcijas un par to balsotu 10,3% vēlētāju. Jāpiebilst, ka aptauja par atbalstu partijām tapusi mēnesī, kad premjers Krišjānis Kariņš (JV) paziņoja par demisiju un sākās jaunās valdības veidošanas sarunas.

Otrajā vietā ar 8% ir Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), kam reitings bez izmaiņām. Uz trešo vietu, nedaudz apsteidzot "Progresīvos", ir izdevies pakāpties Aināra Šlesera vadītajai partijai "Latvija pirmajā vietā".

Pozīcijas uzlabojusi ir arī partija "Stabilitātei!", kas tikusi priekšā gan "Apvienotajam sarakstam", gan Nacionālajai apvienībai.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, gandrīz par 5% pieaudzis to vēlētāju skaits, kuri nezina, par ko varētu balsot.

Atbilstīgi šajā aptaujā paustajai vēlētāju izvēlei un arī ņemot vērā respondentu gatavību piedalīties vēlēšanās, secināts, ka 5% barjeru pārvarētu un Saeimā iekļūtu astoņi politiskie spēki: "Jaunā Vienotība", "Progresīvie", Zaļo un Zemnieku savienība, "Latvija pirmajā vietā", "Apvienotais saraksts", "Stabilitātei!", Nacionālā apvienība un "Saskaņa".