Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā

Sabiedrība šokā: par slepkavības mēģinājumu, ko izdarījis par slepkavību jau reiz tiesāts, piespriež tikai 5 gadu cietumsodu

© Kaspars Krafts/f64

Sabiedrība ir pārsteigta, ka bijušajam cietumniekam - slepkavam, kam sākotnēji piespriests mūža ieslodzījums, bet atgriežoties brīvībā veicis slepkavības mēģinājumu, piespriež tikai 5 gadus cietuma.

Ierakstā mikroblogošanas vietnē "X" ievietots faktos balstīts ieraksts: "Iepazīstaties - Rolands Dišlers. 2001.gadā nožņaudz 18 gadus vecu skolnieci, par ko saņem mūža ieslodzījumu. Augstākā tiesa spriedumu atceļ, viņš iznāk no cietuma pēc vairāk nekā 20 gadiem. 2023.gada vasarā viņš mēģina nožņaugt kādu sievieti Talsos, par ko saņem 5 gadus. 2028.gadā atkal gaidam?"

2001.gada 7.augustā aģentūra LETA vēstīja: "Kurzemes apgabaltiesa piespriedusi mūža ieslodzījumu vīrietim, kurš pērn divas dienas pirms Ziemassvētkiem Dundagas pagastā izvaroja un nonāvēja 12.klases skolnieci. Gados jaunais noziedznieks Rolands Dišlers (26) ir sevišķi bīstams sabiedrībai, uzskata tiesa."

Rolands Dišlers cietumā pavadīja 20 gadus un ar Augstākās tiesas lēmumu tika priekšlaicīgi atbrīvots no apcietinājuma, saglabājot policijas uzraudzību.

Savukārt portāls "Lasi" šā gada 3.oktobrī vēsta: "Vakar Kurzemes rajona tiesa Talsos par slepkavības mēģinājumu piesprieda Rolandam Dišleram cietumsodu uz pieciem gadiem, sešiem mēnešiem un 29 dienām.

Tiesa arī lēma no apsūdzētā par labu valstij piedzīt procesuālos izdevumus - 1227 eiro par advokāta pakalpojumiem, 199,65 eiro par tulkošanu, kā ar 707,36 eiro par liecinieku un cietušās ceļa izdevumiem. Vēl tiesa lēma no apsūdzētā par labu cietušajai Emmai H. piedzīt 1500 eiro kā morālā kaitējuma kompensāciju." Atkārtotais noziegums izdarīts 2022.gada 23.oktobrī.