Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas vīriešu hokeja izlase aizvadījusi ļoti spraigu spēli pret Austriju

© Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Rīgā pārbaudes spēlē pēcspēles metienos pārspēja Austriju.

Latvija uzvarēja ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0).

16.minūtē Austriju vadībā ar precīzu metienu izvirzīja Leons Wallners, bet Latvija izlīdzinājumu panāca otrajā trešdaļā. 26.minūtē pēc Ralfa Daniela Bergmaņa un Kristapa Skrastiņa piespēlēm ar precīzu metienu savā pirmajā spēlē pieaugušo izlasē izcēlās Fēliks Egils Gavars, no kreisā iemetiena apļa raidot ripu vārtu augšējā stūrī - 1:0.

43.minūtē Julians Meclers no zilās līnijas uzmeta ripu vārtu virzienā, tā pēc saskares mainīja lidojuma virzienu un ielidoja vārtu kreisajā augšējā stūrī - 2:1 Austrijas labā.

46.minūtē Latvija panāca 2:2. Pēc ripas iemešanas pretinieku zonā Rihards Melnalksnis aiz vārtiem piespēlēja Jānim Vizbelim, kurš ar māņu kustību atbrīvojās no sedzēja un piespēlēja vārtu priekšā Danam Ločmelim, kurš ripu raidīja vārtu labajā augšējā stūrī.

Pagarinājumā labas iespējas gūt vārtus bija Arvilam Bergmanim un Ločmelim, taču vārti gūti netika.

Pēcspēles metienos vārtus guva Roberts Bukarts, no neērtās puses iemetot vārtu kreisajā augšējā stūrī, bet Ločmelis to pašu paveica, iemetot ripu labajā vārtu stūrī.

Pretinieku rindās ar precīzu metienu izcēlās Emilio Romigs.

Piektdien pretinieki Daugavas stadiona ledus hallē tiksies atkārtoti.

Latvijas hokeja izlasei, kas pirmdien Daugavas stadiona ledus hallē sāka oficiālo treniņnometni, tā bija pirmā pārbaudes spēle.

Latvijas izlasei šajā pavasarī ir paredzētas sešas pārbaudes spēles savā laukumā un divas izbraukumā. 4. un 5.aprīlī Daugavas ledus hallē jātiekas ar Austriju. Šīs spēles līdzjutējiem nav pieejamas. 10. un 11.aprīlī "Arēna Rīga" tiks aizvadīt mači ar Somiju, bet 3. un 4.maijā - ar Norvēģiju.

Visas Latvijas valstsvienības pārbaudes spēles tiešraidē var vērot TV6 kanālā.

Savukārt 26. un 27.aprīlī notiks izbraukuma spēles ar Šveici.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam palīdz treneri Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9.maijā.