Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

No sēkļa novilktajam kuģim "Romanka" konstatēts dzenskrūves bojājums

No sēkļa novilktajam Polijas transporta kuģim "Romanka" pēc pārbaudes, ko veica ūdenslīdēji, konstatēts dzenskrūves bojājums. Polijas klasifikācijas sabiedrība pieņēmusi lēmumu, ka kuģim jādodas uz Poliju, kur tam tiks veikts remonts.

"Romanka" uz Poliju varēs doties savā gaitā, taču velkoņa pavadībā, aģentūru LETA informēja Latvijas Jūras administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sarma Kočāne.

Kā aģentūru LETA informēja Liepājas ostas Kapteiņa dienestā, kuģis "Romanka" joprojām ir pietauvots Liepājas ostā.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, kuģis Liepājas ostu varētu atstāt rīt.

Latvijas Jūras administrācijas vecākais avāriju izmeklēšanas inspektors Staņislavs Čakšs pagaidām neatklāj iespējamos iemeslus, kāpēc "Romanka" uzskrēja uz sēkļa, sakot, ka par versijām nevēlas runāt, bet precīzi fakti neesot zināmi. Ar kuģa kapteini Čakšs esot runājis tikai telefoniski, bet klātienē ar viņu esot ticies Polijas jūras avāriju izmeklētājs.

Jau ziņots, ka Latvijas Jūras administrācijas kuģošanas drošības inspektori, veicot ostas valsts kontroli no sēkļa novilktajam Polijas transporta kuģim "Romanka", secinājuši, ka nav iemesla kuģi aizturēt.

Liepājas ostā pietauvotā kuģa pārbaudi veica arī Polijas klasifikācijas sabiedrība.

Latvijā ieradās un ar Latvijas Jūras administrācijas pārstāvjiem tikās arī Polijas jūras avāriju izmeklētājs. Panākta vienošanās, ka negadījuma izmeklēšanu veiks Polijas puse.

LETA jau ziņoja, ka "Romanka" uz sēkļa pie Akmeņraga uzskrēja piektdienas, 27.novembra, rītā ap plkst.5.30.