Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Suņa saimniekam par meitenes saplosīšanu piespriež piespiedu darbus

Bijušajam sporta skolotājam Andrim Kaju, kura suns pirms diviem gadiem Aizputē saplosīja kādu pusaudzi, Liepājas tiesa piespriedusi piespiedu darbu un morālo kompensāciju.

Par sava mājas sargātāja nodarījumiem A. Kaju būs jāstrādā 80 stundu piespiedu darbs, kā arī jāsamaksā 123,95 latu materiālā kaitējuma un 2000 latu morālā kaitējuma kompensācija.

Suņa saimnieks atzīts par vainīgu pēc Krimināllikuma 230." 1. panta 1. daļas par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts viegls vai vidēja smaguma miesas bojājums. Pēc šā panta varēja piespriest brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 20 minimālajām mēnešalgām.

Pagaidām nav zināms, vai notiesātais spriedumu pārsūdzēs, līdz šim viņš tiesas sēdēs aizbildinājās, ka ir bez darba un nespēs samaksāt kompensāciju.

Negadījums notika 2008. gada 15. jūlijā, kad A. Kaju bija aizbraucis uz laukiem. Deviņus gadus vecā Arita kopā ar draudzeni devās uz veikalu, un negaidīti pretī izskrēja kaimiņu suns – rotveilera un vilkusuņa krustojums. "Viņš bija norāvies no ķēdes, uzlēca Aritai virsū, norāva skalpu. Pluinīja viņu, ķēra vēl un vēl. Ar lauzni dabūja lauzt vaļā žokļus, lai atbrīvotu meitenes galvu," Neatkarīgajai stāsta meitenes vecmāmiņa Aina. Plēsīgais suns pērn nošauts, jo uzbrucis arī citiem iedzīvotājiem. Arita līdz traģēdijai bija ļoti talantīga un dzīvespriecīga, taču pēc uzbrukuma zaudējusi atmiņu un vairs nespēj sekot mācībām. Aritas vecmāmiņa, par spīti smagajiem apstākļiem, tomēr nav zaudējusi cerību. Viņa gaida liktenīgu klikšķi, kas mazmeitu atgriezīs dzīvē, kādu viņa baudīja, pirms tika suņa zobos.