Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Madonas pusē malumednieki nežēlīgi nogalinājuši mežacūku saudzēšanas laikā

Madonas pusē aizdomās par nelikumīgām medībām aizturēti trīs Ošupes pagasta iedzīvotāji, tostarp divi mednieki, kuri nošāvuši mežacūku saudzēšanas laikā, aģentūrai BNS pavēstīja Valsts policijā.

Madonas policijā pirmdien saņemta informācija, ka, apsekojot medību platības, Ošupes pagastā sniegā atrasts liels daudzums asiņu un dzīvnieka vilkšanas pēdas. Notikuma vietas apskate liecināja, ka, iespējams, laikā no 29.janvāra notikušas malumedības, kuru laikā nogalināta meža cūka.

Par notikušo aizturētas trīs personas – 1971., 1963. un 1967.gadā dzimuši Ošupes pagasta iedzīvotāji. Izmeklēšanas laikā atsavināti vairāki lietiskie pierādījumi, arī mežacūkas āda.

Madonas iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Gundars Trops norādījis, ka divi no aizturētajiem ir mednieki, viņiem izsniegtas ieroču nēsāšanas atļaujas un tas vēl jo vairāk pastiprina notikušo malumedību nežēlību – dzīvnieks nogalināts brutālā, medniekiem necienīgā veidā.

Dzīvnieks nošauts saudzēšanas laikā meža malā salmos iekārtotā migā, kur martā mežacūka, visticamāk, sagaidītu sivēnus.

Mežacūkas nogalināšana radījusi valstij 1260 latu zaudējumus.

Policijā sākts kriminālprocess par nelikumīgām medībām, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Krimināllikumā par šo noziegumu paredzēta brīvības atņemšana līdz diviem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 40 minimālajām mēnešalgām.

Diviem no aizdomās turamajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, un tiks lemts par drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanu trešajam aizdomās turamajam. Izmeklēšana turpinās.

Policija pateicas iedzīvotājiem, kas nepalika vienaldzīgi un sniedza informāciju par notikušo, kā arī palīdzēja lietas apstākļu noskaidrošanā.