Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

BUDŽETA CĪŅAS: Saeimas deputāti "noskauž" algu pielikumu ministriem

© F64 Photo Agency

Saeimas neatkarīgo deputātu grupas pārstāve Elīna Siliņa rosinājusi no nākamā gada par 10% palielināt nozaru ministru algas, taču Saeimas vairākums šo ieceri noraidīja. "Par" lielākām algām balsoja tikai 5 tautas kalpi, iekams 59 politiķi bija "pret".

E. Siliņa Saeimas debatēs norādīja: viņai nav pieņemams arguments, ka ministru atalgojums nav jāpalielina, jo viņi dzīvo no atkatiem, uzņēmēju interešu lobēšanas un shēmām. Deputāte ir pārliecinātā, ka būtu jātiecas uz ministru darba prestioža paaugstināšanu, kur viena no sastāvdaļām ir arī atalgojums. Saeimas deputāte arī uzskata - mums būtu jākaunas, ka nozaru ministri nevar atļauties pienācīgu apģērbu, kad jāpārstāv sava valsts starptautiski.

Arī deputāts Imants Parādnieks atgādināja - pateicoties kam tiek palielinātas algas skolotājiem, medicīnas darbiniekiem, notiek pensiju indeksācija? "Godprātīgam ministru darbam," uzsvēra nacionālās apvienības lideris. Parlamentārietis akcentēja, ka izpildvara dara visu iespējamo, lai veicinātu ekonomiku un valsts attīstību. Tādēļ Latvijas valstij ir nepieciešami motivēti ministri, nevis cilvēki, kuri strādā sakostiem zobiem, zinot, savus finansiālos neieguvumus. I. Parādnieks arī kā piemēru minēja, ka Gruzijas kādreizējā prezidenta Saakašvilli pirmā alga esot bijusi 10 dolāri, jo visu dzīvei nepieciešamo viņš esot "nopelnījis citās shēmās".

Tiesa, politiķus visi šie argumenti nepārliecināja un Saeima balsoja "pret" ministru algu celšanu.