Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_downwardBudžets 2014

Šā gada valsts budžetu, visticamāk, grozīt nevajadzēs, šorīt telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (V).
25.apr 2014 Ziņu aģentūra LETA
LR Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas 26. marta sēdē finanšu ministrs Andris Vilks paziņoja, ka nodokļu slogs mums ir zems un nav pietiekams, lai finansētu mūsu ikdienas vajadzības, jo tas ir tikai 26% no IKP, un tam ir tendence samazināties. Jā, tā patiesi ir, piemēram, Francijā nodokļu iekasēšana sasniedz 53% no IKP, un rezultātā viņi dzīvo labāk nekā mēs. Bet tas nenozīmē, ka viņiem ir lielāks nodokļu slogs. Izskatīt tikai šo komponenti budžeta aizpildīšanai - tā ir viepusēja pieeja budžeta veidošanas problēmas risināšanai Latvijā.
28.mar 2014 Iļja Gerčikovs
Valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi janvārī bija 669,2 miljoni eiro, bet izdevumi - 577,8 miljoni eiro, tādējādi budžeta finansiālais pārpalikums bija 91,3 miljoni eiro, liecina Valsts kases publicētā informācija.
19.feb 2014 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Valsts kase un citas iestādes bieži izmanto aizdošanas vārdu valsts naudas atdāvināšanai.
4.feb 2014 Arnis Kluinis
Lielākie ieguvēji no nākamā gada budžeta būs mazu bērnu vecāki - jaunajām māmiņām bērnu kopšanas periodā tiks dāsni pabalsti līdz bērna 1,5 gadu vecumam, norāda "Swedbank" Privātpersonu finanšu institūts.
13.nov 2013 Ziņu aģentūra LETA
Dalot valsts budžeta naudu neparedzētiem gadījumiem, Saeima kā katru gadu ir spilgti iezīmējusi politiskās piederības kritērijus.
11.nov 2013 Ilze Zālīte
Nacionālās apvienības mēģinājums atriebties reklāmistiem par to, ka tie palīdzējuši vērst sabiedrības domas par labu eksistējošajai pagaidu uzturēšanās atļauju kārtībai, pamatīgi izgāzies, jo naudu reklāmas un sabiedrisko attiecību speciālisti saņems, neraugoties uz apvienības dusmām.
11.nov 2013 Jānis Lasmanis
Ostu asociācijas izpilddirektors Kārlis Leiškalns uzrakstījis un šodien iesniedzis motivētu vēstuli Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, lūdzot atgriezt otrreizējai caurlūkošanai grozījumus likumā par ostām, kas paredz maksājumu ieskaitīšanu valsts budžetā par valsts stratēģiskās infrastruktūras izmantošanu.
8.nov 2013 Ziņu aģentūra LETA
Reformu partijas (RP) frakcija 2014. gada valsts budžetā ieteica 18 500 eiro piešķirt «nevalstiskajai organizācijai demokrātiskas sabiedrības attīstībai Delna pamatdarbības nodrošināšanai».
8.nov 2013 Uldis Dreiblats, Ritums Rozenbergs
Nākamā gada valsts budžetu mēs diemžēl vērtējam negatīvi, nekā laba un pozitīva tas nevienam cilvēkam nesniedz, uzskata Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.
7.nov 2013 Ziņu aģentūra LETA
Saeimas vakar galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā par ostām novedīs pie tā, ka jau nākamgad ostas varētu būt spiestas pacelt ostu nodevas, tādējādi sadārdzinot transporta koridoru, aģentūrai LETA savas prognozes izteica Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs, Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").
7.nov 2013 Ziņu aģentūra LETA
Pieņemot nākamā gada valsts budžeta likumu, Saeima ir izdarījusi labu darbu, intervijā Latvijas Radio šorīt atzina Valsts prezidents Andris Bērziņš.
7.nov 2013 Ziņu aģentūra LETA
Nākamais gads būs zīmīgs ar nelielu, taču principiālu darbaspēka nodokļu mazināšanu. To nosaka vakar Saeimā atbalstītais 2014. gada valsts budžets. Tiesa, šis var kļūt par pēdējo brīdi, kad baudām valsts labvēlību.
7.nov 2013 Ilze Zālīte
Saeima šodien pēc vairāk nekā pusdiennakti garām debatēm pieņēma nākamā gada valsts budžetu. Par budžeta pieņemšanu nobalsoja 55 deputāti, savukārt pret bija 38 deputāti. Budžeta pieņemšana notika bez lieliem pārsteigumiem, atbalstu gūstot vien dažiem valdošajā koalīcijā nesaskaņotiem priekšlikumiem.
7.nov 2013 Ziņu aģentūra LETA
Vēl nākamos trīs gadus valsts budžetā būs deficīts, paredz šodien Saeimā galīgajā lasījumā konceptuāli pieņemtais likums "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2014., 2015. un 2016.gadam".
6.nov 2013 Ziņu aģentūra LETA
Par nākamā gada valsts budžetu, tā saistību ar valsts stratēģiskiem mērķiem, iestrādātām aizdomīgām līdzekļu rezervēm, ko varētu tērēt pirms nākamā gada Saeimas vēlēšanām, koalīcijas jaunām nodokļu iniciatīvām un to ietekmi uz tautsaimniecību Neatkarīgās intervija ar vienu no aktīvākajām debatētājām, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas deputāti Danu ReiznieciOzolu.
6.nov 2013 Baiba Lulle
Saeima galīgajā lasījumā pieņēmusi grozījumus likumā par ostām, kas paredz Rīgas brīvostas pārvaldei, Ventspils brīvostas pārvaldei un Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldei valsts pamatbudžetā ieskaitīt maksājumus par valsts stratēģiskās infrastruktūras izmantošanu.
6.nov 2013 Portāls nra.lv
Saeimas neatkarīgo deputātu grupas pārstāve Elīna Siliņa rosinājusi no nākamā gada par 10% palielināt nozaru ministru algas, taču Saeimas vairākums šo ieceri noraidīja. "Par" lielākām algām balsoja tikai 5 tautas kalpi, iekams 59 politiķi bija "pret".
6.nov 2013 Portāls nra.lv
Iebilstot pret subsidētās enerģijas nodokļa ieviešanu, Saeimas deputāts Raimonds Vējonis šo ierosmi salīdzināja ar situāciju no bērnu grāmatas "Sīpoliņa piedzīvojumi".
6.nov 2013 Portāls nra.lv
Atbalstot vairāku deputātu iesniegumu, Saeima tikko nobalsojumusi par to, ka visi ar valsts budžetu saistītie dokumenti ir jāizskata šīsdienas plenārsēdē, nepārceļot tos uz citu dienu. Tādējādi var prognozēt, ka Saeima šodien strādās līdz vēlam vakaram, jo šobrīd - pēc astoņu stundu darba, ieskaitot pārtraukumus - politiķi paguvuši izdiskutēt aptuveni pusi no iesniegtajām ierosmēm.
6.nov 2013 Portāls nra.lv