Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Reģionos \ Jelgava

Jelgavā divreiz mēnesī rīkos Hercoga Jēkaba tirdziņu

Jelgavā no piektdienas divreiz mēnesī rīkos Hercoga Jēkaba tirdziņu, aģentūrai BNS pavēstīja tā koordinators Andris Romanovskis.

Viņš sacīja, ka no citiem līdzīgajiem tirdziņiem Latvijā šis atšķirsies ar to, ka Hercoga Jēkaba tirdziņā neredzēs algotus pārdevējus.

"Tirdziņā atļauts tirgoties juridiskām personām un fiziskām personām, kuras realizē pašu godprātīgi audzētu un pārstrādātu lauksaimniecības produkciju un pašu gatavotus amatniecības izstrādājumus vai rokdarbus, kas cieši saistīti ar vietējo pārtiku vai arī tradicionālo mantojumu," norādīja Romanovskis un paskaidroja, ka neatkarīgi no uzņēmējdarbības formas tirdziņā personīgi tirgosies zemnieki, amatnieki vai rokdarbnieces, kā arī viņu ģimenes locekļi, savukārt pie viņu ģimenes nepiederošu personu līdzdarbošanās tirdzniecības procesā Hercoga Jēkaba tirdziņā nav atļauta.

Tirdziņā, kas atradīsies Jelgavā, Driksas ielas gājējiem atvēlētajā posmā, varēs iegādāties dažādas zivis, gaļas produktus, dzērienus, konditorejas izstrādājumus, kā arī Latvijā ražotas mājsaimniecības preces, piemēram, ziepes, māla podus un virtuves preces, un arī dažādus rokdarbus.

Hercoga Jēkaba tirdziņš notiks katra mēneša otrās un ceturtās piektdienas pēcpusdienā.

To organizē Sēlijas amatniecības un tūrisma attīstības biedrība sadarbībā ar Jelgavas pilsētas domi Jelgavas pilsētas svētku programmas ietvaros.