Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Milzu peļķes dēļ Rīgā nekursēja vairāki tramvaji; applūduši daudzi pagrabi

Milzu peļķes dēļ, kas pēc spēcīgā pērkona negaisa šovakar Rīgā izveidojusies Maskavas un Daugavpils ielas krustojumā, tika apturēta vairāku tramvaju kustība.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "Rīgas satiksmes" sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Bartaševica, peļķes dēļ nekursēja 3., 7. un 9.maršruta tramvaji.

Ievērojami palēnināta pārējā sabiedriskā transporta kustība, norādīja Bartaševica.

Rīgas domes Satiksmes vadības centrā informēja, ka uz peļķes vietu devušies ceļu uzturētāji ar cisternām, lai veiktu ūdens atsūknēšanu.

Kā novēroja LETA, daudzas pilsētas centra ielas ir stipri pārplūdušas. Daudzviet cilvēki noāvuši kurpes un šķērso lāmas basām kājām.

Tāpat stiprā lietus dēļ Rīgas centrā nekursēja vairāki trolejbusi, kā arī uz Brīvības un Merķeļa ielu, kā arī Brīvības un Elizabetes ielu krustojumiem pārstāja darboties luksofori.

Pēc spēcīgā pērkona negaisa Rīgas centrā tramvaju satiksme atjaunota.

Šovakar stiprā lietus laikā Rīgā applūduši vairāki pagrabi un nolūzuši koki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Pirmo izsaukumu saistībā ar negaisu glābēji Rīgā saņēma plkst.18.45 uz Mūkusalas ielu, kur kādam kokam bija nolūzis zars.

Pēc tam glābēji devās uz Kr.Valdemāra ielu 1, kur Rīgas pilsētas 2.ģimnāzijai applūda pagrabs.

Savukārt Vecrīgā, Grēcinieku ielā 11, pagrabstāvā applūda kāds veikals. VUGD darbinieki izsūknēja no telpām ūdeni un beigās atbrīvoja no tām arī cilvēku.

Tikmēr Kalpaka bulvārī 8 applūda Rīgas Valda Zālīša pamatskolas ēdnīcas telpas, kas izvietotas ēkas pagrabstāvā.

Tāpat VUGD darbinieki šovakar saņēma izsaukumu uz Mārstaļu ielu, kur bija applūdis kāds pagrabs, bet galu galā glābēju palīdzība tur nebija nepieciešama.

Visbeidzot glābēji izbrauca uz kādu izsaukumu Pārdaugavā, kur bija nolūzis kārtējais koks, pastāstīja Vetere.